Latvijas futbola čempionu "Riga FC" neoficiālais īpašnieks Sergejs Lomakins pārsūdzējis Iekšlietu ministra Sanda Ģirģena lēmumu pār iekļaušanu tā saucamajā "melnajā sarakstā".

No Lomakina pārstāvju pieteikuma Augstākajai tiesai izriet, ka Krievijas uzņēmējs oficiāli par iekļaušanu "melnajā sarakstā" informēts tikai vairāk nekā mēnesi pēc publikācijas portālā "Delfi". Tikai pēc informācijas parādīšanās portālā "Delfi" 2020. gada 9. decembrī Lomakina pārstāvji vērsās iekšlietu ministrijā, kas 2021. gada 11. janvārī nosūtījusi iekšlietu ministra Ģirģena lēmumu, ar kuru Lomakinam liegta iebraukšana Latvijā.

Lomakina pārstāvji pieteikumā uzsver viņa ieceri Piņķos veikt lielas investīcijas, attīstot sporta bāzi, par ko jau detalizēti rakstīja portāls "Delfi". Pieteikumā Lomakina pārstāvji paralēli netieši izsaka pieļāvumu, ka uzņēmējs varētu investīcijas aptūrēt, ja netiks izņemts no "melnā saraksta". "Līdz pat informācijas saņemšanai par pieņemto lēmumu bija plānots, ka pieteicēja Lihtenšteinā reģistrētā "LRE Foundation" tuvākajos gados veiks ieguldījumu 50 miljonu apmērā, veicot sporta centra būvniecību iegādātajā īpašumā. Taču šobrīd, acīmredzot, pieteicējam jāizvērtē ieguldījumu (investīciju) veikšana valstī, kurā viņš nedrīks ierasties..."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!