Latvijas futbola kluba "Riga" FC sastāvu papildinājuši uzbrucējs Marko Dabro un pussargs Kemeljo Nguena, vēsta kluba preses dienests.

Dabro Rīgas klubam pievienojies uz īres līguma nosacījumiem no Ķīnas augstākās līgas kluba "Beijing Guoan"

Dabro ir dzimis 1997. gada 28. martā Vinkovci, Horvātijā. Viņš spēlē centra uzbrucēja pozīcijā un Horvātijas kluba "Cibalia" audzēknis. 2013. gadā viņš pārcēlās uz zināmā Itālijas kluba "Fiorentina" sistēmu. 2016. gadā Marko atgriezās "Cibalia", aizvadīja divas sezonas Horvātijas augstākajā līgā un 41 spēlē guva piecus vārtus. Pēc tam Dabro spēlēja Horvātijas klubā "Gorica" un Slovēnijas "Bravo", bet 2019. gadā parakstīja līgumu ar Horvātijas otrās spēcīgākās līgas klubu "Bijelo Brdo". Šajā komandā uzbrucējs aizvadīja 49 spēles un izcēlās ar iespaidīgiem 40 vārtiem.

2021./2022. gada sezonā Dabro spēlēja Horvātijas augstākās līgas klubā "Lokomotiv Zagreb" un iesita 13 vārtus 27 spēlēs. 2022. gadā Ķīnas augstākās līgas klubs "Beijing Guoan" par viņu samaksāja miljonu eiro. Ķīnā Dabro guvis vienus vārtus un izdarījis divas rezultatīvas piespēles.

Savukārt Nguena dzimis 2000. gada 10. jūlijā Puatjē, Francijā. Viņš spēlē spēlē balsta un centra pussarga pozīcijās. Nguena profesionālā futbolista karjeru 2019. gadā sāka Francijas klubā "Troyes". Pirmajā sezonā Nguena spēlēja tikai kluba otrajā komandā, bet 20./21. gada sezonā aizvadīja arī divas spēles Francijas "Ligue 2" čempionātā. 2021. gada vasarā pussargs parakstīja līgumu ar Bulgārijas augstākās līgas klubu "Slavia". Kopumā komandā no Sofijas Nguena aizvadīja 31 spēli un guva četrus vārtus.

Nākamajā sezonā "Riga" FC galvenais treneris būs horvātu speciālists Tomislavs Stipičs, kurš pērn vadīja "Auda" vienību. Aizvadītajā nedēļā rīdzinieki paziņoja par iespaidīgu pastiprinājumu uzbrukuma līnijā, nolīgstot Milošu Jojiču, kurš Vācijas bundeslīgā 79 spēles guva 12 vārtus un atdeva desmit rezultatīvas piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!