Foto: F64
Latvijas čempionvienība futbolā "Riga FC" panākusi vienošanos ar komandas vārtsargu Robertu Ozolu par līguma pagarināšanu, vēsta kluba preses dienests.

1995. gadā dzimušais Ozols bija viens no spilgtākajiem Latvijas futbolistiem 2018. gada sezonā. Viņš sezonas ievadā bija aiz Germana Māliņa muguras, bet lieliski izmantoja sev sniegto pirmo iespēju, turpinājumā kļūstot par stabilu "Riga" FC pamatvārtsargu, kurš vairākos mačos spēja kļūt par galveno varoni. 23 gadus vecais vārtsargs iepriekšējā sezonā Latvijas futbola Virslīgā nospēlēja 24 spēles, no kurām 16 mačos palika nepārspēts. Ozols izcēlās ar garāko "sauso" spēļu sēriju Latvijas čempionāta vēsturē. Viņš vārtus nebija ielaidis no 27. maija spēles pret "Metta/LU" līdz 15. septembrim pret Jūrmalas "Spartaku". Ozols vārtus neielaida 11 spēles pēc kārtas. Interesanti, ka šī sērija pārtrūka brīdī, kad mačā pret jūrmalniekiem bumbu iesitām savos vārtos.

Ozolam 2018. gada sezona bija pirmā kā Virslīgas kluba vārtsargam, turklāt Ozols sargāja komandas vārtus Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra spēlēs pret Sofijas CSKA. Pēc šādas sezonas Ozols nominēts Latvijas gada futbolista un Latvijas futbola Virslīgas gada futbolista balvai, abās nominācijās esot iekļautam labāko trijniekā.

Latvijas Futbola federācija (LFF) labākos nosauks šovakar tradicionālajā sezonas noslēguma pasākumā. Pēc iespaidīgās sezonas un milzīgā izrāviena vārtsarga karjerā Ozols nolēmis piekrist "Riga" FC piedāvājumam pagarināt līgumu un turpinās karjeru lauvu sastāvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!