Latvijas čempionvienība "Riga FC" parakstījusi līgumus ar diviem pussargiem – 22 gadus veco Latvijas izlases spēlētāju Alekseju Saveļjevu un 23 gadus veco ukraini Juriju Vakulko, informē kluba preses dienests.

Saveļjevs dzimis 1999. gada 30. janvārī Rīgā. Viņš ir "Skonto" akadēmijas audzēknis. 2017. gadā Saveļjevs debitēja Latvijas augstākajā līgā. "Babītes" sastāvā pussargs desmit spēlēs guva divus vārtus. Pēdējos četrus gadus viņš pavadīja dažādos Itālijas klubos. Itālijas "Serie C" Saveļjevs aizvadīja 22 spēles un guva divus vārtus.

Latvijas izlasē Saveļjevs spēlējis piecos mačos un jūnijā guva ļoti skaistus vārtus pret Vāciju. Aleksejs pārstāvējis arī Latvijas U-17, U-19 un U-21 izlases.

Vakulko ir dzimis 1997. gada 10. novembrī Ukrainas pilsētā Odesā. Vakulko ir Odesas sporta skolas audzēknis. 2014. gadā viņš kļuva par "Dnipro" futbolistu. Ukrainas premjerlīgā pussargs debitēja 2016. gadā, un kopumā šajā turnīrā Vakulko divu gadu laikā aizvadīja 38 spēles un guva divus vārtus. 2018. gadā Vakulko pārcēlās uz Serbijas futbola milzi "Partizan". Serbijas augstākajā līgā Vakulko nospēlēja divas spēles. Pēdējās trīs sezonas Vakulko aizvadīja Ukrainas Premjerlīgas klubos "Arsenal" un "Dnipro-1".

Viņš pārstāvējis Ukrainas U-18, U-19 un U-21 izlases. U-21 sastāvā Vakulko aizvadīja 16 spēles, guva divus vārtus un pēdējos gados bija arī komandas kapteinis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!