Latvijas futbola klubs "Riga" FC noslēdzis līgumu ar 27 gadus veco kreisās malas aizsargu Kristofu Marčinko un 31 gadu veco Baltkrievijas izlases pussargu Juriju Kendišu, vēsta kluba preses dienests.

Lielāko karjeras daļu Marčinko pavadījis Austrijas bundeslīgā, kur kopumā nospēlējis 178 spēles. Marčinko ir dzimis 1994. gada 13. februārī Lebringā. Marčinko spēlē kreisās malas aizsarga pozīcijā un ir Austrijas klubu "Lebring" un Zalcburgas "Red Bull" audzēknis.

No 2012. līdz 2014. gadam Marčinko aizvadīja 47 spēles Austrijas Bundeslīgas klubā "1. Wiener Neustadter". Šajā komandā Marčinko guva divus vārtus un atdeva sešas rezultatīvas piespēles. Pēc tam Marčinko parakstīja līgumu ar citu Austrijas klubu "Grödig". Šajā komandā 51 spēlēs vieni vārti un divas rezultatīvas piespēles.

2015. gadā Marčinko kļuva par Vācijas "TSG Hoffenheim" futbolistu, bet uz īres tiesībām spēlēja Austrijas bundeslīgas klubā "Austria Vienna". Pēc vienas sezonas "Austria" parakstīja pilnvērtīgu līgumu ar Marčinko. "Austria" sastāvā Marčinko nospēlēja sešas sezonas. Šajā komandā Marčinko strādāja kopā ar "Riga" jauno galveno treneri Torstenu Finku. Kopumā Austrijas bundeslīgā Marčinko 178 spēles, četri vārti un 14 rezultatīvas piespēles.

Marčinko "Austria" sastāvā spēlēja septiņās Eiropas līgas grupu turnīra spēlēs. Marčinko rēķinā ar 23 spēles Austrijas U-21 izlases sastāvā. Marčinko spēlējis arī U-19, U-18, U-17 un U-16 izlasēs.

Savukārt Jurijs Kendišs ir dzimis 1990. gada 10. jūnijā Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā. Kendišs spēlē balsta pussarga pozīcijā.

Kendišs profesionāla futbolista karjeras sākumā spēlēja Baltkrievijas klubos Minskas "Partizan", "Torpedo Zhodino", "Slavia" un "Dinamo Brest". 2014. gadā balsta pussargs devās uz Lietuvu un spēlēja "Trakai" klubā. 34 spēlēs Kendišs guva četrus vārtus un atdeva divas rezultatīvas piespēles.

2015. gadā sākās Kendiša unikālā sērija. Futbolists astoņas reizes pēc kārtas kļuvis par čempionu. Pirmajā reizē Kendišs to izdarīja Lietuvas čempionātā ar "Žalgiris". Kendišs 33 spēlēs guva sešus vārtus.

Nākamo pusotru sezonu Kendišs spēlēja Baltkrievijas augstākās līgas klubā BATE. 63 spēlēs divu sezonu laikā Kendišs guva četrus vārtus un atdeva trīs rezultatīvas piespēles.

Pēc tam divas ar pusi sezonas Kendišs spēlēja Moldovas augstākās līgas klubā "Sheriff". Trīs reizes pēc kārtas kļuva par čempionu, aizvadīja 70 spēles, guva 18 vārtus un atdeva deviņas rezultatīvas piespēles. 2019. gadā ar 13 vārtiem Kendišs kļuva par labāko vārtu guvēju. Ar "Sheriff" Kendišs aizvadījis arī sešas spēles Eiropas līgas grupu turnīrā 2017. gadā.

Pēdējās divas sezonas Kendišs spēlēja Baltkrievijas čempionē "Shakhtyor". 61 spēlē futbiolists guva desmit vārtus un atdeva septiņas rezultatīvas piespēles. Kendiša rēķinā arī 15 spēles un divi vārti Baltkrievijas izlasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!