Foto: volgar-fc.ru
Latvijas futbola klubam "Riga FC" pievienojies Latvijas futbolists Ivans Lukjanovs, kurš pēdējās sešas sezonas Ivans bija pavadījis Krievijas Nacionālās līgas čempionātā, informēja komandas preses dienests.

Lukjanovs ir Rīgas "Skonto" audzēknis, bet karjeras pašā sākumā 2008. gadā pussargs uzspēlēja Lietuvas čempionāta komandās "Šiauliai" un "Sūduva". Tad viņš atgriezās Rīgas "Skonto", bet tur nospēlēja tikai pussezonu, pēc tam pārceļoties uz Polijas ekstraklases čempionātu. Latvijas čempionātā "Skonto" sastāvā Lukjanovs 15 spēlēs guva 14 vārtus, un pēc šāda snieguma parādīšanas parakstīja līgumu ar Polijas klubu Gdaņskas "Lechia".

Lukjanovs "Lechia" rindās ātri izkaroja sev vietu pamatsastāvā un 2009./2010. gada sezonā ekstraklasē piedalījās 29 spēlēs, no kurām 24 uzsāka starta vienpadsmitniekā. Lukjanovam arī divi gūti vārti. Latvijas futbolists arī nākamās divas sezonas cīnījās Polijā, bet ekstraklasē pussargam kopumā 77 spēles un pieci vārti.

2012. gadā Lukjanovs īsu brīdi bija Ukrainas premjerlīgas vienībā "Metalurh Zaporozhya". Pēc četrām spēlēm Ukrainā Ivans aizbrauca uz Krievijas Nacionālās līgas (2. pēc spēka Krievijā) klubu Astrahaņas "Volgar". Tieši Krievijas otrajā līgā Lukjanovs nospēlējis karjeras lielāko daļu, gadu laikā kļūstot par stabilu vērtību katrai no komandām, kurās Ivans Krievijā spēlēja. 2013./2014. gada sezonā Lukjanovs pārstāvēja Volgogradas "Rotor", bet tad atgriezās "Volgar", kur spēlēja divas sezonas pēc kārtas.

2016. gadā Lukjanovs pārcēlās uz Voronežas "Fakel", kur spēlēja līdz pat šim brīdim. Kopumā Krievijas nacionālajā līgā Lukjanovs šo gadu laikā nospēlēja 128 spēles un guva 16 vārtus. Interesanti, ka "Riga" FC pirms sezonas jau tikās ar Lukjanovu, kad Kipras pilsētā Pafā piedalījās FNL kausa izcīņā, kurā startēja arī Ivana tobrīdējais klubs "Fakel". Voronežas komanda tajā spēlē izcīnīja minimālu uzvaru ar 1:0, bet Lukjanovs kā ierasts bija viens no "Fakel" līderiem.

Jāpiemin, ka Lukjanovs 17 spēlēs ir pārstāvējis arī Latvijas nacionālo izlasi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!