Foto: F64
Latvijas futbola klubam "Riga" FC pievienojies uzbrucēja pozīcijas spēlētājs no Brazīlijas Dariu da Silva, vēsta kluba mājaslapa internetā.

Profesionālā futbolista karjeras sākumposmā da Silva spēlēja Brazīlijas komandās "Flamengo" un "Marilia", bet 2014. gadā pārcēlās uz Portugāles otrā spēcīgākā čempionāta klubu "Trofense", kur aizvadīja 41 spēli, guva trīs vārtus un atdeva vienu rezultatīvu piespēli.

Pēc tam trīs sezonas pēc kārtas Dariu spēlēja Azerbaidžānas augstākās līgas klubā "Kapaz". Šajās trīs sezonā Dariu kopumā guva 11 vārtus, bet pēc tam pārcēlās uz vienu no vadošajiem Azerbaidžānas klubiem "Neftci". 2018./2019. gada sezonā Neftci sastāvā Dariu nospēlēja 14 spēles, guva trīs vārtus un turpinājumā devās uz Dienvidkorejas spēcīgākā čempionāta klubu "Daegu", kur gan bija īsu laiku un laukumā devās trīs mačos.

2019./2020. gada sezonā Dariu atkal spēlēja "Neftci", aizvadīja 17 spēles un guva vienus vārtus. Kopumā Azerbaidžānas Premjerlīgā Dariu nospēlējis 77 spēles, guvis 15 vārtus un atdevis astoņas rezultatīvas piespēles. Ar "Neftci" Dariu spēlēja arī UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā, īpaši veiksmīgi to darot pagājušajā sezonā, kad sešās spēlēs guva trīs vārtus un atdeva trīs rezultatīvas piespēles.

Da Silva kļuvis par ceturto brazīlieti "Riga" FC sastāvā.

"Riga" FC šobrīd "Optibet Virslīgas" kopvērtējumā ierindojas pirmajā pozīcijā ar 24 punktiem deviņās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!