Latvijas futbola klubs "Riga" pēc abpusējas vienošanās pārtraucis līgumu ar 26 gadus veco Horvātijas futbola vārtsargu Ivanu Brkiču, ziņots vienības mājaslapā.

"Riga" līgumu ar Ivanu Brkiču parakstīja pirms 2021. gada sezonas sākuma. Kopumā "Riga" sastāvā 2021. gadā Brkičs aizvadīja 12 spēles un ielaida 11 vārtus.

Horvāts vārtos stājās sešās no astoņām eirokausu spēlēm, bet Latvijas izlases vārtsargs Roberts Ozols virslīgas sezonas laikā viņu izkonkurēja. Brkičs virslīgas čempionātā piedalījās sešās spēlēs, no kurām trīs bija pirmo sešu kārtu laikā.

Pirms tam karjerā Brkičs pārstāvēja Horvātijas klubus "Istra 1961", "Imotski" un "Cibalia", bet trīs gadus bija Bosnijas un Hercogovinas kluba "Zrinjski" vārtsargs. Brkičs aizvadījis divas spēles Horvātijas U-21 izlasē.

Klubs jau kopš 10. janvāra trenējas Apvienotajos Arābu Emirātos, kur 20. janvārī aizvadīs pirmo pārbaudes spēli. Galvaspilsētas vienība spēkosies ar Polijas čempioni Varšavas "Legia".

Futbola klubs "Riga" pērn aizvadīja neveiksmīgu sezonu, pašmāju sacensībās ieņemot tikai ceturto vietu. Ziņots, ka klubu gaidāmajā sezonā vadīs treneris Torstens Finks, kurš futbolista karjeras laikā ar Vācijas klubu Minhenes "Bayern" triumfēja UEFA Čempionu līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!