Foto: F64

Latvijas čempionvienību futbolā "Riga" FC pārsteigusi konkurentu RFS vēršanās Sporta Arbitrāžas tiesā (CAS), kur komanda sev veiksmīga sprieduma gadījumā varētu izcīnīt "Optibet" futbola virslīgas 2020. gada čempionu titulu, pirmajā publiskajā paziņojumā par situāciju atzinusi "Riga" vienība.

Jau ziņots, ka RFS vērsies Sporta arbitrāžas tiesā, kur klubs izteicis prasību pret Latvijas Futbola federāciju (LFF) un futbola klubu "Liepāja" saistībā ar "zudušā apgaismojuma sāgu". Galvaspilsētas vienība vēlas, lai pārspēlētās spēles vietā liepājniekiem tiktu piešķirts tehniskais zaudējums, kas attiecīgi garantētu RFS uzvaru 2020. gada virslīgas sezonā.

"Mēs esam šokēti par RFS lēmumu vērsties Sporta Arbitrāžas tiesā un nespēju atzīt sportiskā veidā piedzīvotu zaudējumu," sociālajā vietnē reaģējusi "Riga". "Esam pārliecināti par CAS objektīvu un loģisku lēmumu šajā situācijā. Un, RFS, paldies par apsveikumu!"

Klubs paziņojuma izskaņā atgādināja, ka pēc sezonas beigām RFS apsveica otru galvaspilsētas komandu par izcīnīto pirmo vietu.


Vēstīts, ka "Riga" sezonu noslēdza ar 69 punktiem, bet RFS sakrāja 66 punktus. Savstarpējā bilance gan labāka ir RFS vienībai, kas uzvarēja divas no trim savstarpējām spēlēm. Pirmajā sezonas mačā ar rezultātu 2:1 triumfēja "Riga", otrajā RFS uzvarēja ar 2:0, bet sezonas pēdējā spēlē RFS pretiniekus sagrāva ar 3:0, "Rigas" rindās laukumā Covid-19 dēļ dodoties trīs vārtsargiem.

Virslīgas pirmās vietas izcīnītāja ne tikai gūst čempionu godu, bet nākamajā sezonā var startēt UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīrā, kas parasti garantē iespēju tikt pie lielākām prēmijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!