Foto: LETA

Latvijas čempione futbolā "Riga" trešdien Dubaijā izcīnīja pirmo uzvaru Dubaijas treniņnometnes ceturtajā pārbaudes spēlē, pieveicot Taškentas "Pahtakor".

"Riga" pārspēja Āzijas Čempionu līgas ceturtdaļfinālisti Taškentas "Pahtakor" ar 2:0 (0:0).

Interesantā spēlē 27. minūtē laba iespēja gūt vārtus bija Stefanam Milosevičam, taču rezultāts netika atklāts. 33. minūtē vēlreiz viens pretinieku vārtu priekšā bija Milosevičs, taču tika fiksēts aizmugures stāvoklis.

Pirmajā puslaikā "Riga" demonstrēja saturīgāko sniegumu šā gada pārbaudes mačos, taču rezultāts uz tablo palika 0:0.

69. minūtē "Riga" labā spēle nesa augļus, kad par spēli ar roku soda laukumā uz "Pahtakor" vārtiem tika piespriests 11 metru soda sitiens. To pārliecinoši realizēja Rišārs Kils Mbombo. Mbombo ieripināja bumbu vārtu kreisajā stūrī, kamēr vārtsargs leca uz otru pusi.

76. minūtē rezultāts tapa 2:0 pēc centrējuma no kreisās puses, kad ar galvu no vārtu priekšas bumbu vārtos iesita "Riga" spēlētājs Artjoms Fiļipovs.

Jau ziņots, ka iepriekšējās pārbaudes spēlēs "Riga" ar 0:4 zaudēja Sanktpēterburgas "Zeņit", ar 0:1 atzina "Krasnodar" pārākumu un ar 0:1 piekāpās Baltkrievijas klubam Soļigorskas "Šahtjor", ko vada Latvijā pazīstamais ukraiņu treneris Romāns Grigorčuks.

Nākamajā spēlē rīdzinieki svētdien spēkosies ar Maskavas komandu "Spartak".

Tikmēr Latvijas vicečempione futbolā RFS Belekas pilsētā Turcijā pārbaudes spēlē ar rezultātu 1:0 (1:0) pieveica Taškentas "Lokomotiv".

Kaut arī bumbu vairāk pārvaldīja Uzbekistānas kluba futbolisti, 28. minūtē vārtus guva Tomāšs Šimkovičs. Epizodi sāka Sedriks Kvadio, atņemot bumbu pretiniekam un centrējot, bet soda laukumā Darko Lemajičs ar galvu nometa bumbu pa sitienam Šimkovičam.

Pirmais puslaiks noritēja ar ievērojamu Rīgas futbolistu pārākumu, arī otrajā pretinieki uzbrukumā neko nespēja izdarīt, ne reizi spēlē netrāpot RFS komandas vārtu rāmī. Arī RFS futbolistiem vārtu gūšanas iespēju bija maz.

Latvijā RFS iepriekš bija aizvadījusi trīs pārbaudes spēles - ar "Metta" (4:0), "Valmieru" (1:1) un Jūrmalas "Noah" (1:0).

Visbeidzot "Liepāja" mačā turpat Belekā ar Krievijas augstākās līgas komandu Groznijas "Ahmat" zaudēja ar 0:1 (0:1).

Vienīgos vārtus guva aizsargs Andrejs Semjonovs.

Latvijas kausa ieguvēja "Liepāja" svētdien Turcijas pilsētā Belekā ar 1:4 bija piekāpusies Krievijas premjerlīgas komandai Tulas "Arsenal".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!