Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Latvijas futbola klubs "Riga" FC parakstījis līgumu ar 28 gadus veco Ukrainas futbola pussargu Vladlenu Jurčenko (attēlā pa labi), kurš karjeras gaitā Leverkūzenes "Bayer 04" rindās spēlējis UEFA Čempionu līgā, ziņots kluba mājaslapā.

Vladlens Jurčenko ir dzimis 1994. gada 22. janvārī Ukrainas pilsētā Mikolajivā. Jurčenko spēlē uzbrūkošā pussarga pozīcijā. Futbolists ir Mikolajivas "Torpedo" un Doņeckas "Šahtar" audzēknis.

2014. gadā talantīgais pussargs parakstīja līgumu ar Vācijas bundeslīgas klubu Leverkūzenes "Bayer 04". Šo komandu Jurčenko pārstāvēja trīs sezonas. "Bayer" sastāvā pussargs nospēlēja 18 spēles, guva trīs vārtus un atdeva vienu rezultatīvu piespēli. Šajā laikā Jurčenko aizvadīja arī trīs spēles Čempionu līgas grupu turnīrā. 2017. gadā viņš šajā turnīrā guva fantastiskus vārtus pret "Monaco".

2018./2019. gada sezonā Jurčenko spēlēja Dānijas superlīgas klubā "Velje". Šajā komandā Jurčenko 19 spēlēs guva trīs vārtus un atdeva četras rezultatīvas piespēles. Nākamās divas sezonas Jurčenko spēlēja "Zorya" sastāvā Ukrainā. "Zorya" labā Jurčenko nospēlēja 68 spēles, guva 16 vārtus un atdeva 13 rezultatīvas piespēles. Futbolists ar šo komandu ieguva arī Ukrainas bronzu.

Jurčenko pēdējā pieturvieta bija cita Ukrainas komanda "Desna", kur ukrainis spēlēja sezonas pirmo pusi. Septiņās spēlēs viņa kontā vieni vārti un divas rezultatīvas piespēles. 28 gadus vecais sportists aizvadījis 23 spēles un guvis trīs vārtus Ukrainas U-21 izlasē, kā arī spēlējis U-19, U-17 un U-16 izlasēs.

Ziņots, ka "Riga" vienības sastāvu papildinājis arī Austrijas bundeslīgas pieredzes bagātais kreisās malas aizsargs Kristofs Marčinko un Baltkrievijas izlases balsta pussargs Jurijs Kendišs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!