Latvijas čempionvienība futbolā "Riga " FC pirms 2021. gada sezonas parakstījusi līgumu ar 29 gadus veco Bosnijas un Hercegovinas pussargu Adnanu Šečeroviču, bet cits Rīgas klubs RFS paziņojis par līguma parakstīšanu ar vārtsargu no Lietuvas Vītautu Čerņausku, vēsta abu klubu paziņojumi.

"Riga" FC jaunieguvums Šečerovičs dzimis 1991. gada 1. decembrī. 180 centimetrus garais futbolists var spēlēt balsta, centra un uzbrūkošā pussarga pozīcijās. Viņš 2008. gadā no Bosnijas pārcēlās uz Nīderlandes klubu "Roda JC" , kur 2010. gadā 18 gadu vecumā debitēja Nīderlandes augstākajā līgā.

Nīderlandē Sečerovičs spēlēja līdz 2014. gadam. Uz īres līguma tiesībām Bosnijas pussargs pārstāvēja pēc spēka otrās līgas komandas "Fortuna Sittard" un "MVV". "Eerste Divisie" Šečerovičs nospēlēja 44 spēles, guva vienus vārtus un atdeva divas rezultatīvas piespēles.

2014./2015. gada sezonā Šečerovičs spēlēja Bosnijas klubā "Sloboda Tuzla" un Austrijas 2. līgas komandā Austria Lustenau". 2015. gadā Šečerovičs atgriezās Bosnijā, kur nākamajos četros gados pārstāvēja Bosnijas un Hercegovinas Premjerlīgas klubus "Radnik Bijeljina", "Željezničar", "Mladost Doboj-Kakanj" un "Tuzla City". Bosnijā Šečerovičam 96 spēles, vieni vārti un divas rezultatīvas piespēles.

Pēdējos divus gadus Šečerovičs spēlēja Grieķijas augstākās līgas klubā "Larissa", kur bija pamatsastāva futbolists. "Larissa" sastāvā Adnans nospēlēja 49 spēles. 2018. gadā Bosnijas un Hercegovinas izlases sastāvā Šečerovičs devās laukumā draudzības spēlē pret Meksiku.

Savukārt RFS jaunais vārtsargs Čerņausks pieredzi krājis Polijas ekstraklasē, Bulgārijas un Rumānijas augstākajās līgās. Kopā ar "Vaslui" viņš veiksmīgi spēlējis UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā, kur divas reizes cīnījās neizšķirti ar "Lazio", bet reizi pieveica spēcīgo Lisabonas "Sporting".

Lietuvas izlasē viņš aizvadījis piecas spēles. Pēdējās no tām 2019. gadā Eiropas čempionāta kvalifikācijā pret Ukrainu un Serbiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!