Foto: SFK "Rīga"

Latvijas sieviešu futbola klubs "Rīga" svētdien Kiprā Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) Sieviešu čempionu līgas kvalifikācijas sacensības noslēdza ar panākumu.

Cīņā par trešo vietu savā apakšgrupā "Rīga" ar rezultātu 2:1 (1:0, 0:1, 1:0) pagarinājumā uzvarēja Fēru salu vienību "Klaksvik".

Latvijas komandu 15.minūtē vadībā izvirzīja Jekaterina Ovsjankina, kura precīzi izpildīja 11 metru soda sitienu.

88.minūtē pretinieces panāca neizšķirtu, vārtus gūstot Eidvorai Klaksteinai.

Savukārt pagarinājumā mača 113.minūtē uzvaru nesošos vārtus "Rīgas" labā guva Anastasija Poluhoviča.

Jau ziņots, ka Latvijas komanda pirmās kārtas spēlē viesos ar rezultātu 0:3 (0:2) atzina Kipras vienības "Apollon" pārākumu, kamēr otrā pārī Šveices komandas "Zurich" ar 6:0 sagrāva "Klaksvik".

Neskatoties uz to, ka Latvijas komanda ieņēma trešo vietu savā apakšgrupā, nākamajā kārtā iekļuva tikai grupas uzvarētāja.

Pirmā kārta ir viens no diviem atlases etapiem, dalot ceļazīmes uz grupu turnīru, kurā spēkosies kontinenta 16 labākās komandas un kas startēs oktobrī. Pirmo kārtu veido divi zari - Čempionu zars un Līgas zars. Abos zaros pirmā kārta notiek divos posmos, katrā no tiem ir viena spēle - pusfināli 18.augustā un spēles par vietām - 21. augustā. Finālu uzvarētāji (11 Čempionu zarā un četri Līgas zarā) nodrošina vietu otrajā kārtā.

"Rīga" startē Čempionu zarā, kur kopumā 42 komandas sadalītas 11 mini turnīros (deviņi ar četrām dalībniecēm un divi ar trim dalībniecēm). Katrs attiecīgais mini turnīrs notiek vienas dalībnieces mājvietā.

Sacensību otrajā kārtā ceļazīmes uz grupu turnīru tiks sadalītas izslēgšanas spēļu veidā, katram pārim aizvadot pa spēlei savā laukumā un viesos.

Turnīra fināls 2023.gada jūnijā notiks Eindhovenā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!