"SynotTip" Latvijas futbola virslīgas kopvērtējuma līdere "Riga" piektdien 24.kārtas spēlē savā laukumā ar rezultātu 2:1 (0:1) pārspēja "Metta"/"Latvijas Universitāte" (LU) komandu, sperot soli pretī savam pirmajam čempiontitulam.

Četrus mačus pirms turnīra beigām "Riga" savu tuvāko sekotāju "Ventspili", kas 24.kārtas spēli aizvadīs svētdien, apsteidz par septiņiem punktiem.

Mača rezultāts tika atklāts 30.minūtē, kad nepieskatīts soda laukumā palika "Metta"/LU uzbrucējs Ņikita Ivanovs, kurš raidīja bumbu tīklā. "Studenti" vadībā bija līdz 61.minūtei, kad pēc strīdīgi piešķirta 11 metru soda sitiena Ivans Lukjanovs panāca izlīdzinājumu.

Guvuši vārtus, "Riga" futbolisti neapstājās un 67.minūtē izvirzījās vadībā. Bumba pēc Denisa Rakela sitiena atsitās pret vārtu stabu un nonāca poļa Kamila Bilisnka rīcībā, "Riga" leģionāram pielabojot komandas biedra sitienu un otro maču pēc kārtas gūstot uzvaras vārtus.

Abas komandas šosezon virslīgā tikušās četras reizes, allaž uzvarot "Riga". Pirmās divas spēles noslēdzās ar rezultātu 1:0, bet trešajā "Riga" uzvarēja ar 2:0.

"Riga" šobrīd nav zaudējusi jau 15 spēlēs pēc kārtas, bet panākumi šajā laikā gūti 14 reizes. Tikmēr "Metta"/LU turnīra izskaņā lūko pietuvoties sestajā vietā esošajai "Jelgavai", kas ir piecus punktus priekšā, bet savukārt astoņus punktus aiz rīdziniekiem ir "Valmiera Glass"/"Vidzemes augstskola" (ViA) vienība.

Virslīgas 24.kārtas izspēle noslēgsies svētdien, kad "Ventspils" Kurzemes derbijā viesosies pie "Liepājas"/"Mogo", RFS ciemosies pie "Jelgavas", bet Jūrmalas "Spartaks" Slokā tiksies ar "Valmiera Glass"/ViA futbolistiem.

Virslīgas kopvērtējuma galvgalī ar 56 punktiem 24 spēlēs ir "Riga", kamēr 49 punkti 23 mačos ir "Ventspilij", bet 46 punktus iekrājusi RFS. Viņiem uz papēžiem ar 42 punktiem min "Liepāja"/"Mogo", kamēr 37 punkti ir iepriekšējo divu gadu valsts čempionei Jūrmalas "Spartaks". Tikmēr 18 punktus iekrājusi "Jelgava", pie 13 punktiem tikusi "Metta"/LU vienība, kamēr pēdējā ar pieciem punktiem ir "Valmiera Glass"/ViA komanda.

Šajā sezonā astoņas virslīgas komandas aizvadīs četrus apļus, tādējādi kopumā katra nospēlēs pa 28 mačiem. Sezona noslēgsies 10.novembrī.

Iepriekšējā sezonā Jūrmalas "Spartaks" otro gadu pēc kārtas izcīnīja valsts čempionu titulu, aiz sevis atstājot "Liepāja"/"Mogo" vienību, kamēr trešā palika "Riga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!