Foto: F64
"Riga" svētdien savā laukumā svinēja uzvaru "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 26. kārtas spēlē.

"Riga" savā laukumā ar 3:1 (2:0) pieveica "Tukums 2000"/"Telms".

Rezultāts tika atklāts 33. minūtē, kad mājinieks Marselo Toress iedriblēja soda laukumā un raidīja bumbu vārtu kreisajā apakšējā stūrī. Bumba skāra vārtsarga Sergeja Vilkova kāju, taču rada vietu vārtu tīklā - 1:0 "Riga" labā.

34. minūtē par otru dzelteno kartīti mačā rīdziniekus mazākumā atstāja Mikaels Soisalo.

2:0 "Riga" mazākumā panāca 44. minūtē, kad pēc Navarona Fora centrējuma no labās malas soda laukuma vidū bumba sasniedza Toresu, kurš bez apstādināšanas raidīja to vārtu kreisajā apakšējā stūrī - 2:0.

59. minūtē tukumnieki vienus vārtus atspēlēja. Pēc Maksima Sidorova centrējuma no kreisās puses bumbu vārtu kreisajā apakšējā stūrī ar galvu raidīja Ikuto Gomi - 1:2.

Muameda Uadā gājienu uz viesu vārtiem ar neatļautu paņēmienu apturēja Vilkovs, saņemot dzelteno kartīti. 11 metru soda sitienu 69. minūtē realizēja Gabriels Ramoss, raidot bumbu vārtu labajā stūrī, kamēr vārtsargs devās pretējā virzienā, - 3:1 "Riga" labā.

"Riga" komandai pēc 0:4 zaudējuma viesos Konferences līgas trešās kārtas atbildes mačā Portugāles vienībai "Gil Vicente" tas dažādos turnīros pēdējās desmit spēlēs pirms svētdienas cīņas bija vienīgais zaudējums. Pēdējā kārtā rīdzinieki Latvijas čempionātā ar 2:0 guva panākumu pār "Auda" vienību.

Tukuma futbolisti pēdējā aizvadītajā mačā pirms cīņas ar "Riga" tika pie uzvaras, pārspējot "Liepāju" ar 2:1, bet pirms tam piedzīvoja četru neveiksmju sēriju.

Abās komandu tikšanās reizēs šosezon pārāki bija rīdzinieki, uzvarot ar 1:0.

Dienas otrajā spēlē, kas sākas plkst.17, Jūrmalas "Spartaks" Slokas stadionā uzņem "Auda" vienību. Spēli tiešraidē translē televīzijas kanāls TV4, kā arī tīmekļa vietne "Sportacentrs.com".

Pirmdien notiks kārtas centrālā spēle "Liepāja" - RFS.

Sestdien "Valmiera" ar 7:0 sagrāva "Super Nova", kamēr "Daugavpils" ar 3:2 pārspēja "Metta" vienību.

Turnīra tabulas galvgalī 26 mačos 64 punktus ir sakrājusi "Valmiera", 59 punktus 26 mačos - "Riga" un 53 punktus 25 spēlēs - RFS, bet četrinieku ar 50 punktiem 25 spēlēs noslēdz "Liepāja". Piektā ir "Auda" ar 38 punktiem 25 spēlēs, bet sestā - "Daugavpils", kurai ir 27 punkti 26 cīņās, kamēr "Tukums 2000"/"Telms" komandai 26 cīņās ir 23 punkti. 25 mačos 18 punkti ir Jūrmalas "Spartaka" komandai, 26 punkti 17 punkti - Salaspils "Super Nova" un 15 punkti - "Metta".

2022. gada virslīgā spēlē desmit komandas. Virslīgas čempionātā pagājušajā sezonā pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē triumfēja RFS, otrajā vietā ierindojās "Valmiera", bet bronzas godalgas izcīnīja "Liepāja". Tikmēr iepriekšējo trīs sezonu čempionvienība "Riga" ieņēma ceturto vietu.

"Optibet" Nākotnes līgā aizvadītajā sezonā pirmās trīs vietas ieņēma "Auda", "Tukums 2000"/TSS un "Super Nova" komandas, pievienojoties virslīgas klubiem.

Plānots spēles aizvadīt četros apļos no 11. marta līdz 13. novembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!