Foto: F64
Riga" komanda savu otro Latvijas čempiontitulu pēc kārtas vajadzēja nodrošināt jau iepriekšējā mačā, pēc trešdienas dueļa pauda rīdzinieku galvenais treneris Mihails Koņevs.

"Riga" trešdien viesos nospēlēja neizšķirti 0:0 ar "Jelgavu", tādējādi vēl nenodrošinot titulu.

"Teikšu īsi - ļoti grūta spēle un smags laukums. Redzams, ka komanda pagaidām ir nedaudz nosēdusies, tāpat ir psiholoģiskais spiediens. Vēl neesam izpildījuši savu uzdevumu, taču esmu apmierināts ar to, ka šādā grūtā spēlē tikām pie punkta. Komandas atdeva ļoti daudz spēkus un rezultāts ir likumsakarīgs. Turpināsim gatavoties, priekšā vēl trīs spēles, kurās, domāju, ka izpildīsim savu uzdevumu. Vajadzēja to izdarīt jau iepriekšējā spēlē, kura bija pavisam citādāka, ja salīdzina ar šodienas maču," pēcspēles preses konferencē stāstīja Koņevs.

Jelgavniekiem šī bija iesildīšanās pirms sestdien gaidāmā Latvijas kausa fināla ar RFS komandu.

"Šajā gadalaikā uz šāda laukuma bez veiksmes neiztikt, turklāt, ja vēl sestdien snigs sniegs... Abas ir cienījamas komandas un katrai ir savi plusi. Domāju, ka būs īsta un smaga cīņa," pauda Koņevs.

Salīdzinot ar iepriekšējo spēli, šodien ārpus pamatsastāva tika atstāti tādi futbolisti kā aizsargs Herdi Prenga un uzbrucējs Romānds Debelko.

"Neiedziļināšos sīkumos, bet Prenga iepriekšējā mačā nerādīja to sniegumu, kuru no viņa gaidījām. Debelko nesen bija trauma, turklāt viņš iepriekšējā mačā paveica ļoti daudz darba un noskrēja lielu distanci. Vajadzēja futbolistu, kurš var pielikt punktu. Iepriekšējā mačā nepaveicās ar maiņām - futbolisti, kuri gāja laukumā, nepastiprināja spēli. Veicām nelielu rotāciju," šo divu futbolistu nespēlēšanas iemeslus skaidroja Koņevs.

Labu laiku nespēlē Vladislavs Gabovs, tāpat pēdējos mačos galvaspilsētas klubam jāiztiek bez Tomislava Šariča un Vjačeslava Šarpara.

"Gabovam bija operācija un jau kādu laiku sezona ir beigusies, tāpat Šarpars treniņnometnē Kiprā trenējās ar pilnu spēku, taču guva savainojumu. Šaričam ir problēmas ar ceļgalu, taču viņš nedaudz trenējas. Pārējie visi ir gatavi, tikai vajag uzņemt optimālo formu," teica Koņevs.

"Jelgavas" komandas galvenais treneris Oļegs Kubarevs piekrita savam kolēģim, ka šodien varēja uzvarēt tikai ar veiksmes palīdzību.

"Ir grūti spēlēt un izveidot momentus uz nekvalitatīva laukuma, jo īpaši, ja komandas aizsargājas. Mača sākumā mums varbūt bija neliels pārsvars un lielāka vēlme, taču savu iniciatīvu nenosargājām. Tāds ir kalendārs, ka mums ik pa pāris dienām ir smagas spēles. Kausa fināls mums ir ļoti liels stimuls. Mēģināsim nākamajā spēlē izveidot ko vairāk," stāstīja Kubarevs.

Savu pirmo spēli kopš maija beigām aizvadīja vārtsargs Germans Māliņš, tādējādi atpūta tika dota Vladislavam Kurakinam.

"Bija jāpadomā, kā pietaupīt spēlētājus šajā spēlē. Māliņam šī spēle bija ļoti liels pluss. Šī bija laba iespēja dot pieredzējušam futbolistam pārliecību par saviem spēkiem," atklāja Kubarevs.

Nākamā iespēja tikt pie čempionu titula "Riga" futbolistiem būs pēc nedēļas "Skonto" stadionā, kad pretiniekos būs tiešais konkurents RFS.

Vēl 2015.gadā "Riga" ar nosaukumu "Caramba"/"Dinamo" triumfēja Latvijas pirmajā līgā, iegūstot iespēju debitēt virslīgā. Pirmajā sezonā galvaspilsētas klubs bija piektais, otrajā izcīnīja trešo vietu, bet pērn uzvarēja gan čempionātā, gan Latvijas kausā. Iepriekšējā sezonā komandu titulus izcīnīja ar Viktoru Skripņiku pie stūres, bet šogad teju visu sezonu vienību vada Mihails Koņevs.

Rīgas komanda iepriekšējā mačā viesos ar 1:2 piekāpās "Ventspilij" un pārtrauca savu teju četrus mēnešus ilgo bezzaudējumu sēriju virslīgā. Neizcīnītā uzvara Ventspilī un RFS pēdējo kārtu lieliskais sniegums pagaidām liedzis "Riga" komandai nodrošināt čempiontitulu.

Savukārt "Jelgavas" komandai sezonas griezumā bijis nestabils sniegums, bet iepriekšējā spēlē ar 5:2 tika sagrauts Jūrmalas "Spartaks". Izlašu pauzē Zemgales vienība pārbaudes mačā ar 2:1 pārspēja Krievijas premjerlīgas klubu Tulas "Arsenal".

Jelgavniekiem gan šonedēļ priekšā svarīgāka spēle, jo turpat Zemgales Olimpiskā centra stadionā sestdien notiks Latvijas kausa fināls, kurā "aļņi" mēros spēkus ar RFS. Tā kā "Jelgava" vairs nepretendē uz pirmo četrinieku, uzvara kausa finālā nozīmēs ceļazīmi uz UEFA Eiropas līgas kvalifikāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!