"Riga" sestdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 17.kārtas spēlē izcīnīja uzvaru.

"Riga" izbraukumā ar rezultātu 1:0 (1:0) pārspēja "Tukums 2000"/"Telms", izcīnot sesto uzvaru pēc kārtas.

Mača 31.minūtē pēc Mikaela Soisalo piespēles gar pašiem vārtiem no ļoti tuvas distances vārtus guva Žozelfo Bārnss un panāca 1:0.

Otrajā puslaikā "Riga" rindās debitēja Duglass Aurēliu, bet laukumu uz nestuvēm pameta Georgi Minčevs.

"Riga" izlašu pauzē galvenā trenera amatā apstiprināja horvātu Sandro Perkoviču, kā arī pastiprināja sastāvu ar zviedru centra aizsargu Duglasu Bergkvistu, pašmāju labās malas aizsargu Jegoru Novikovu, nigēriešu aizsargu/pussargu Aleksandru Ogundži, kā arī portugāļu pussargu Duglasu Aurēliu. Kluba rīcībā atgriezies pašmāju aizsargs Iļja Korotkovs, kurš sezonas pirmajā pusē bija īrē "Auda" vienībā.

Iepriekšējā spēlē nopelnītā noraidījuma dēļ šajā mačā laukumā nedevās "Riga" pussargs Jurijs Kendišs, bet sakrāto brīdinājumu nasta liedza spēlēt aizsargam Raivim Andrim Jurkovskim.

Pirmajā aplī minimālu uzvaru ar 1:0 izcīnīja "Riga".

Pēdējā dienas spēlē plkst.18 RFS savā laukumā uzņems "Liepāju".

Jau ziņots, ka sestdien pie 13.panākuma pēc kārtas tika "Valmiera", kas ar 1:0 (0:0) pārspēja Salaspils "Super Nova".

Turnīra tabulas galvgalī ar 44 punktiem 17 mačos ir "Valmiera", bet 38 punkti ir RFS. Trešajā vietā ir "Riga" ar 37 punktiem, bet aiz pirmā trijnieka atrodas "Liepāja" ar 35 punktiem 16 mačos. Piektajā vietā ar 24 punktiem 16 cīņās ir "Auda", bet aiz tās ar 18 punktiem ierindojas "Daugavpils". 13 punkti 17 cīņās ir "Metta", 11 punkti 15 dueļos ir "Tukums 2000"/"Telms" komandai, astoņus punktus 15 cīņās sakrājis "Spartaks", kamēr pieci punkti 17 mačos ir "Super Nova" vienībai.

Piektdien kārtas ievadā "Daugavpils" 13 minūtēs guva trīs vārtus un ar 3:2 uzvarēja "Metta" komandu, bet, Brīsam Tutū gūstot trīs vārtus, "Auda" mājinieces statusā "Skonto" stadionā ar rezultātu 5:0 uzvarēja Jūrmalas "Spartaka" futbolistus.

2022.gada virslīgā spēlē desmit komandas. Virslīgas čempionātā pagājušajā sezonā pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē triumfēja RFS, otrajā vietā ierindojās "Valmiera", bet bronzas godalgas izcīnīja "Liepāja". Tikmēr iepriekšējo trīs sezonu čempionvienība "Riga" ieņēma ceturto vietu.

"Optibet" Nākotnes līgā aizvadītajā sezonā pirmās trīs vietas ieņēma "Auda", "Tukums 2000"/TSS un "Super Nova" komandas, pievienojoties virslīgas klubiem.

Plānots spēles aizvadīt četros apļos no 11.marta līdz 13.novembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!