Foto: F64

"Riga" svētdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 25.kārtas mačā guva vārtus vien otrajā puslaikā, taču izcīnīja panākumu viesu lomā.

"Riga" izbraukumā ar rezultātu 2:0 (0:0) trešo reizi šosezon pārspēja "Audas" futbolistus.

Pirmajā puslaikā pārliecinošāk spēlēja "Riga", taču "Audas" vārtus neieņemtus nosargāja vārtsargs Niks Aleksandrovs.

Otrajā puslaikā laukuma saimnieki pavirši spēlēja aizsardzībā, un pretinieki vairākkārt tika pie iespējām izvirzīties vadībā.

"Riga" pirmos vārtus guva 61. minūtē, kad ar precīzu sitienu izcēlās Hrvoje Babecs.

Vēl pēc desmit minūtēm visu komandai izdevās savu pārsvaru dubultot, šoreiz vārtus gūstot Marselo Toresam.

Abās iepriekšējās spēlēs šosezon ar 1:0 uzvaru ir svinējusi "Riga".

Šodien pulksten 17.30 25. kārtas noslēdzošajā mačā RFS savā laukumā uzņems "Valmieru".

Jau ziņots, ka sestdien "Tukums 2000"/"Telms" vienība mājās pieveica "Liepāju" ar 2:1, "Metta" Rīgā spēlēja 0:0 ar Jūrmalas "Spartaku", un "Super Nova" Salaspilī ar 1:0 pieveica "Daugavpili".

Turnīra tabulas galvgalī 24 mačos 60 punktus ir sakrājusi "Valmiera", 56 punktus 25 mačos - "Riga" un 52 punktus - RFS, bet četrinieku ar 50 punktiem 25 spēlēs noslēdz "Liepāja". Piektā ir "Auda" ar 38 punktiem 25 spēlēs, bet sestā - "Daugavpils", kurai ir 24 punkti 25 cīņās, kamēr "Tukums 2000"/"Telms" komandai 25 cīņās ir 23 punkti. 25 mačos 18 punkti ir Jūrmalas "Spartaka" komandai, 17 punkti - Salaspils "Super Nova" un 15 punkti - "Metta".

2022.gada virslīgā spēlē desmit komandas. Virslīgas čempionātā pagājušajā sezonā pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē triumfēja RFS, otrajā vietā ierindojās "Valmiera", bet bronzas godalgas izcīnīja "Liepāja". Tikmēr iepriekšējo trīs sezonu čempionvienība "Riga" ieņēma ceturto vietu.

"Optibet" Nākotnes līgā aizvadītajā sezonā pirmās trīs vietas ieņēma "Auda", "Tukums 2000"/TSS un "Super Nova" komandas, pievienojoties virslīgas klubiem.

Plānots spēles aizvadīt četros apļos no 11.marta līdz 13.novembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!