"Riga" "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 21.kārtas spēlē svētdien savā laukumā izcīnīja panākumu.

"Riga" mājinieku lomā ar rezultātu 1:0 (0:0) guva minimālu panākumu pār Salaspils "Super Nova".

Pirmajam puslaikam noslēdzoties bez gūtiem vārtiem, laukuma saimniekiem izdevās izvirzīties vadībā mača 70.minūtē. Ar precīzu bumbas raidījumu vārtos ar galvu izcēlās Brazīlijas uzbrucējs Lukass Ranželu, par kura pievienošanos komandai "Riga" paziņoja tikai svētdien.

"Riga" komandai virslīgā nesen bija septiņu uzvaru sērija, kurai sekoja zaudēti punkti pret tiešajām konkurentēm "Valmieru" (0:2) un "Liepāju" (0:0). Pēdējās pusotras nedēļas laikā piedzīvots zaudējums Latvijas kausa astotdaļfinālā (0:2 pret "Valmieru") un pārvarēta UEFA Konferences kvalifikācijas pirmā kārta (divreiz 2:0 pār "Derry City").

Debitantei "Super Nova", kas virslīgā joprojām ir bez uzvarām, augstākajā līgā ir četru zaudējumu sērija, bet kopējā neveiksmju josla ir piecus mačus gara, jo Latvijas kausa astotdaļfinālā ar 0:2 nācās atzīt "Tukums 2000"/"Telms" pārākumu.

Pirmajos divos apļos ar 2:0 un 4:1 uzvarēja "Riga". Abos mačos ar gūtiem vārtiem izcēlās Gabriels Ramuss un Jurijs Kendišs.

Jau ziņots, ka sestdien "Valmiera" savā laukumā ar rezultātu 5:1 sagrāva "Daugavpili", bet RFS viesos ar 3:1 uzveica "Metta" vienību.

Pirmdien būs "Auda" - "Tukums 2000"/"Telms" cīņa, bet Jūrmalas "Spartaka" un "Liepājas" 21.kārtas spēle pārcelta uz 14.augustu.

Turnīra tabulas galvgalī ar 53 punktiem 21 mačā ir "Valmiera", RFS ar 48 punktiem 21 spēlē ieņem otro vietu, bet trešā ar 44 punktiem 21 cīņā ir "Riga". Aiz pirmā trijnieka atrodas "Liepāja" ar 40 punktiem 20 spēlēs, "Auda" ar 33 punktiem 20 mačos un "Daugavpils" ar 24 punktiem 21 cīņā. 20 punkti ir 20 spēles aizvadījušajai "Tukums 2000"/"Telms" komandai un 14 punkti - tikpat dueļos nospēlējušajam Jūrmalas "Spartakam", 13 punkti 21 mačā ir "Metta", kamēr pieci punkti - "Super Nova" vienībai, kas aizvadījusi 21 cīņu.

2022.gada virslīgā spēlē desmit komandas. Virslīgas čempionātā pagājušajā sezonā pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē triumfēja RFS, otrajā vietā ierindojās "Valmiera", bet bronzas godalgas izcīnīja "Liepāja". Tikmēr iepriekšējo trīs sezonu čempionvienība "Riga" ieņēma ceturto vietu.

"Optibet" Nākotnes līgā aizvadītajā sezonā pirmās trīs vietas ieņēma "Auda", "Tukums 2000"/TSS un "Super Nova" komandas, pievienojoties virslīgas klubiem.

Plānots spēles aizvadīt četros apļos no 11.marta līdz 13.novembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!