Foto: F64

"Riga" ceturtdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas desmitās kārtas noslēdzošajā spēlē izcīnīja ceturto uzvaru pēc kārtas.

"Riga" viesos ar rezultātu 3:1 (1:0) guva panākumu pār "Jelgavu".

Rīdziniekus 33. minūtē vadībā izvirzīja Duglass Aurēliu, kurš precīzi izpildīja 11 metru soda sitienu.

Viesiem izdevās dubultot savu pārsvaru vien 77. minūtē, kad pēc Mora Talas Gajē piespēles "Jelgavas" vārtsargu ar spēcīgu sitienu no tuvas distances pārsteidza Usejnu Njangs.

Pamatlaika izskaņā 88. minūtē vienīgos "Jelgavas" vārtus mačā guva Vadims Maščenko, bet kompensācijas laikā Rīgas komandai divu vārtu pārsvaru atjaunoja Režinaldu Ramiress.

Sezonas pirmajā savstarpējā cīņā ar 2:1 pārāka bija "Riga".

Kārtas iepriekšējās spēlēs "Auda" izbraukumā ar 2:0 pārspēja Salaspils "Super Nova" un RFS ar 2:1 (1:1) uzvarēja "Valmieru", bet neizšķirti spēlēja "Liepāja" ar "Metta" (1:1) un "Daugavpils" ar "Tukums 2000"/"Telms" (3:3).

Turnīra tabulas augšgalā ar 26 punktiem desmit spēlēs ir "Riga", otro vietu ar 22 punktiem ieņem RFS, 17 punkti deviņos dueļos ir "Liepājai", bet 15 punkti desmit spēlēs - "Audai". 14 punkti ir "Valmierai", 11 punkti - "Jelgavai" un "Metta", bet astoņi punkti ir "Tukums 2000"/"Telms", pa sešiem - "Daugavpilij" un Salaspils "Super Nova".

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi vēsturē par čempioniem kļuva valmierieši, sudrabu izcīnīja "Riga", bet bronzu – RFS, kamēr Latvijas kausa izcīņā uzvarēja "Auda".

Čempions noskaidrosies pēc četros riņķos aizvadītām 36 spēļu kārtām. Kopumā notiks 180 spēles.

2023. gada sezonā Latvijā pirmo reizi tiek izmantota video tiesneša asistenta (VAR) sistēma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!