Foto: F64
Pērnā gada Latvijas čempione "Riga" otrdien "Optibet" futbola virslīgas 11.kārtas mačā tikai kompensācijas laikā uzveica "Metta" komandu, kamēr "Daugavpils" vienība pēc uzvaras pakāpās uz trešo vietu turnīra tabulā.

"Riga" savā laukumā ar 2:1 (0:0) apspēlēja "Metta" komandu, kamēr "Daugavpils" mājās ar 1:0 (0:0) guva virsroku pār "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" (ViA) futbolistiem.

Rīgā notikušajā duelī nevienai no komandām nebija izcilu iespēju gūt vārtus līdz 73.minūtei, kad pēc piespēles no labās malas polis Kamils Bilinskis ar galvu raidīja bumbu tīklā. Tiesa, minūti vēlāk "Metta" izlīdzināja rezultātu, precīzi sitot Tamirlanam Džamulatdinovam. Krievijas pussargs izpildīja ļoti tālu brīvsitienu, bumbai vārtu priekšā atsitoties pret zemi un pēc mājinieku nesaprašanās ielidojot vārtos.

"Metta" komanda turējās līdz pat pēdējām minūtē, tomēr kompensācijas laika otrajā minūtē laukuma mājiniekiem uzvaru atnesa serbu uzbrucējs Darko Lemajičs. Soda laukumā divcīņu uzvarēja Elvis Stuglis, kurš bumbu pāradresēja Lemajičam, serbam ar galvu ieceļot to vārtos.

Tikmēr Daugavpilī notikušajā mačā mājiniekiem uzvaras vārtus guva Latgales komandas uzbrukuma līderis un virslīgas rezultatīvākais futbolists Vugars Askerovs. Viņš šosezon guvis sešus vārtus.

Spēles pirmajā puslaikā neviena no komandām neizdarīja sitienus vārtu rāmī, bet otrajā daļā cīņas gaita kļuva aktīvāka, kas atnesa arī pirmo vārtu guvumu. Spēles 80.minūtē pēc tāla soda sitiena Askerovs saņēma bumbu soda laukumā, apstrādāja to un trieca vārtu tīklā.

Pamatlaika pēdējā minūtē viesu vārtsargs Vladislavs Lazarevs tālu izgāja no vārtiem, kā rezultātā bija vēl viena iespēja raidīt bumbu valmieriešu vārtos. Tiesa, bumba tikai nedaudz lidoja garām vārtiem. Kompensācijas laikā mača rezultāts nemainījās, "Daugavpilij" svinot uzvaru ar 1:0 un pakāpjoties uz trešo vietu.

Čempione "Riga" šobrīd turnīra tabulā ieņem stabilu otro vietu, turklāt līderei RFS ir tikpat punktu, bet par vienu maču mazāk. Pēdējās četrās spēlēs komandu vada Mihails Koņevs, kurš aizstāj no amata atbrīvoto Oļegu Kubarevu.

"Metta" sezonu iesāka ar pieciem zaudējumiem, pēc tam sekoja divas uzvaras pēc kārtas, bet tagad atkal piedzīvotas trīs neveiksmes.

Šajā mačā laukuma saimniekiem bija jāiztiek bez brazīliešu pussarga Felipes Brisolas, kurš iepriekšējā kārtā saņēma sarkano kartīti. Viņš nepiedalīsies arī nākamajā divās spēlēs. Tikmēr viesiem nevarēja palīdzēt Kristaps Liepa.

Abu komandu savstarpējā duelī pirmajā aplī arī ar 2:1 pārāki bija "Riga" futbolisti.

Tikmēr daugavpilieši pēc nestabilā sezonas sākuma uzvarējuši četrās no pēdējām piecām spēlēm, kamēr valmierieši sezonu iesāka ar divām uzvarām, bet nākamajās sešās spēlēs gūti divi panākumi, divi neizšķirti un piedzīvoti trīs zaudējumi.

Pirmā apļa savstarpējā mačā ar 2:0 savā laukumā uzvarēja "Valmiera Glass"/ViA vienība.

Trešdien šīs kārtas turpinājumā turnīra līdere RFS savā laukumā uzņems Jūrmalas "Spartaku", bet bez galvenā trenera palikusī "Ventspils" mājās cīnīsies ar "Jelgavu". Šajā kārtā atpūšas "Liepājas" futbolisti.

Ar deviņās spēlēs gūtiem 22 punktiem virslīgas vadībā šobrīd ir RFS, kam ar 22 punktiem desmit mačos seko "Riga", trešā ar 16 punktiem desmit spēlēs ir "Daugavpils", bet ceturto vietu ar 14 punktiem deviņos mačos ieņem "Valmiera Glass"/ViA. Piektā ar 12 punktiem deviņās cīņās ir "Ventspils", pirmo sešinieku ar 11 punktiem noslēdz "Jelgava", tālāk ar deviņiem punktiem ir "Spartaks", septītā ar astoņiem punktiem ir "Liepāja", kamēr turnīra tabulas lejasdaļā ar sešiem punktiem ir "Metta".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!