Foto: F64

"Optibet" Latvijas futbola virslīgas astotās kārtas centrālajā spēlē piektdien RFS savā laukumā ar rezultātu 1:2 piekāpās "Riga" futbolistiem un palaida pretiniekus garām arī turnīra kopvērtējumā.

Cīņa sākās ar divām rupjām mājinieku kļūdām aizsardzībā. Vjačeslavs Isajevs uz līdzenas vietas atdeva bumbu Felipem Brisolam, kurš netrāpīja vārtos. Vēlāk viens pret mājinieku vārtsargu Daņilo Kučeru tika izvirzīts Romans Debelko, taču vārti nekrita. Vairāk iespēju bija viesiem, vairākkārt tuvu vārtiem nokļūstot Debelko, taču puslaiks beidzās ar bezvārtu neizšķirtu 0:0.

49.minūtē "Riga" aizsargs Herdi Prenga pārsteidza pretiniekus, nelielā laukuma pleķītī apmānot trīs RFS futbolistus un pietuvojoties soda laukumam, taču sitot nedaudz garām vārtiem. Redzams laukumā bija Brisola, vārti brieda, līdz 59.minūtē neveiksmīgu piespēli no laukuma malas uz centru izpildīja Vjačeslavs Isajevs, Tomislavs Šaričs augstu atspēlēja vārtsargam Kučeram, kurš bija izgājis no vārtiem, nepaspēja tajos atgriezties, un "Riga" izvirzījās vadībā ar 1:0.

2:0 tapa 70.minūtē pēc Brisolas sologājiena paralēli mājinieku soda laukumam beidzās ar vārtsarga noķeršanu uz pretkustību un patālu sitienu vārtu tālajā apakšēja stūrī. 78.minūtē laba iespēja samazināt rezultāta starpību bija Emersonam Santanam Deuslesiānu, taču viņa sitiens no kreisās puses lidoja nedaudz garām vārtiem. Vārtu priekšā bija vēl vairāki RFS spēlētāji, kam piespēles gadījumā būtu vēl labākas iespējas gūt vārtus.

Spēles beigās vairāk uzbruka RFS futbolisti un guva goda vārtus. Mača kompensācijas laika ceturtajā minūtē mājinieki tomēr tika pie 11 metru soda sitiena, kuru pārliecinoši realizēja Darko Lemajičs, panākot 1:2.

Pērn abu komandu ceļi krustojās piecas reizes. Virslīgā pirmajā spēlē ar 3:1 uzvarēja RFS, nākamajos divos apļos ar 2:0 un 2:1 pārāka bija "Riga", bet noslēdzošajā aplī tika fiksēts neizšķirts 1:1. Latvijas kausa pusfinālā ar 3:1 uzvarēja RFS.

No 16 savstarpējām virslīgas spēlēm septiņās uzvarējusi "Riga", četrās RFS, bet pieci dueļi noslēgušies neizšķirti.

Maija beigās abas komandas tikās pārbaudes spēlē Pērnavā, kur ar 2:0 uzvarēja RFS.

Citā mačā trešās pozīcijas īpašniece "Valmiera" savās mājās pārliecinoši apspēlēja "Daugavpili" ar 3:0 (2:0).

Rezultātu 37.minūtē ar savu trešo tālsitienu no brīvsitiena atklāja Luka Silagadze, izvirzot mājiniekus vadībā ar raidījumu vārtu labajā stūrī, - 1:0. Šoreiz bezspēcīgs bija arī Daugavpils komandas vārtsargs Ivans Dubodelovs.

42.minūtē pēc Žorži Teišeiras sitiena pa vārtiem no šaura leņķa kāju pielika viesu spēlētājs Viktors Litvinskis, ieraidot bumbu savos vārtos, - 2:0.

Trešie vārti krita 53.minūtē, kad pretuzbrukumā pēc Mikolas Musolitina centrējuma no labās puses pie kreisā vārtu stabu bumbu vārtos neievirzīja Toluvalase Arokodare, taču bumba vārtu priekšā nonāca pie Samata Sarsenova, kurš to netraucēts ieraidīja vārtos - 3:0.

Pagājušajā sezonā četrās spēlēs abas komandas guva pa vienai uzvarai un divreiz spēlēja neizšķirti.

Jau vēstīts, ka dienas agrajā spēlē "Ventspils" savā laukumā spēlēja 0:0 (0:0) ar "Metta".

Virslīgas līderpozīcijās ar 21 punktu astoņās spēlēs izvirzījusies "Riga", bet tikpat punktu ir arī RFS. Uz trešo vietu ar 14 punktiem pakāpusies "Valmiera", 11 punkti ir "Ventspilij", deviņi - "Jelgavai" (septiņos mačos) un "Daugavpilij". Astoņi punkti ir sešas spēles aizvadījušajam Jūrmalas "Spartakam", kamēr pa septiņiem punktiem iekrājušas "Liepājas" (septiņās spēlēs) un "Metta" komandas. "Tukums 2000"/TSS astoņos dueļos tikusi pie diviem punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!