Foto: F64

Latvijas čempionvienība "Riga FC" ceturtdien "Skonto" stadionā UEFA Eiropas līgas "play-off" kārtas atbildes spēlē, ar rezultātu 1:0 (0:0) pieveica "FC Kobenhavn" no Dānijas, bet nespēja iesist nepieciešamos otros vārtus, lai iekļūtu līgas pamatturnīrā.

Pirms nedēļas, 22. augustā, "Riga" vienība izbraukumā piekāpās ar rezultātu 1:3 (1:1), kas nozīmēja, ka mājiniekiem atbildes spēlē bija nepieciešams vismaz divu vārtu pārsvars. Uzvarot ar rezultātu 2:0, "Riga FC" komanda iekļūtu UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā, bet 3:1 spēli aizvestu spēli uz papildlaiku.

Mača pirmajās minūtēs iniciatīvu sagrāba viesi, kuri viscaur spēlei centās bremzēt spēles tempu. Tomēr pēc apmēram padsmit minūtēm "Riga FC" vienība atbildēja, pārņemot mača gaitu.

Lai gan neviens sitiens nebija saucams par drošu vārtu gūšanas iespēju, "Kobenhavn" aizsargiem darba pietika. Pēc pirmajām 45 minūtēm rezultāts saglabājās 0:0.

Ritot otrajam puslaikam, pieauga laukumā notiekošo divcīņu skaits. Poļu tiesnešu brigāde neiztika bez kritikas, teju pilnā "Skonto" stadiona līdzjutējiem nereti vēršot svilpienus vai dažādus saucienus soģu virzienā. Neapmierinātību pauda arī "Riga" pārstāvji, dzeltenās kartītes par protestiem saņemot ne tikai futbolistiem, bet arī izpilddirektoram Romānam Lajukam un galvenajam trenerim Mihailam Koņevam.

Otrā puslaika vidusposmā "Riga" vienība sāka aizvien biežāk uzbrukt ar pretuzbrukumiem, nevis pirmajā puslaikā novērojamiem pozicionālajiem uzbrukumiem.

Spēles ritējumu 66. minūtē gan ietekmēja uz maiņu nākušie Oļegs Laizāns un Deniss Rakels. Vairāki pretuzbrukumi dažu minūšu laikā noslēdzās, Felipem Brisolam pēc Laizāna piespēles ar skaistu sitienu gūstot vārtus.

Koņevs turklāt laukumā sūtīja 1,91 metrus garo uzburcēju Miroslavu Slavovu, bet viesu treneris Stale Stolbakens nomainīja divus pussargus, viņu vietā uzticoties aizsargiem.

"Kobenhavn" tika pie iespējām uzbrukt brīvā laukumā, tomēr spēles emocionālais kāpums tika sasniegts pamatlaika pašās beigās. Teju visai publikai stāvot kājās, "Riga" divu minūšu laikā izpildīja trīs sitienus ar galvu vārtu rāmī. Visbīstamākais no tiem padevās Denisam Rakelam, kurš bumbu raidīja tālajā vārtu stūrī, bet uzdevumu augstumos bija viesu vārtsargs Stens Gritebusts.

Kompensācijas laikā labas iespējas mājinieki vairs neradīja, "Kobenhavn" spējot līdz galam izturēt brīžiem spēles laikā milzīgo "Riga" spiedienu un noturot sev izdevīgo zaudējumu 0:1.

"Riga FC" šovasar bija kļuvis par pirmo Latvijas virslīgas klubu, kas nonācis soļa attālumā no kāda UEFA pamatturnīra. Pēdējo reizi tādā pozīcijā atradās futbola klubs "Ventspils", kas arīdzan iekļuva 2009./2010. gada Eiropas līgas grupu turnīrā.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kurā var uzzināt detalizētāku spēles notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!