Foto: Nora Krevņeva-Baibakova

"Riga" komanda svētdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas piektās kārtas spēlē viesos spēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar "Daugavpili".

Daugavpilieši pirms nedēļas neļāva gūt vārtus arī "Valmierai".

Spēles pirmajā puslaikā abām komandām bija teicamas iespējas gūt vārtus. Daugavpiliešu rindās no tuvas distances pāri vārtiem sita Valērijas Afanasjevs, bet pretinieku sastāvā pa vārtu stabu trāpīja Oleksandrs Fiļipovs.

Cīņa saasinājās spēles pēdējās minūtēs. Otrā puslaika kompensācijas laikā "Riga" futbolisti norāva "Daugavpils" pretuzbrukumu. Daugavpilieši izspēlēja bumbu, taču nespēja to nogādāt līdz soda laukumam un neizmantoja iespēju izraud negaidītu uzvaru pār neapšaubāmo favorīti.

Jau ziņots, ka pirms tam "Valmiera" viesos ar 3:1 (0:0) uzvarēja "Audu". Vēl svētdien "Metta" mājās cīnās ar "Liepāju".

Kārtas noslēgumā pirmdien Tukuma futbolisti mājās uzņems RFS, bet "Spartaks" Valdlaučos mēros spēkus ar "Super Nova" futbolistiem.

Turnīra tabulas galvgalī ar 12 punktiem četrās cīņās ir "Liepāja", ar desmit punktiem seko "Riga", bet astoņus punktus guvušas RFS, "Valmiera" un "Auda". Tālāk ar pieciem punktiem seko "Daugavpils", četrus punktus guvusi "Tukums 2000"/"Telms", kamēr "Metta" tikusi pie trim punktiem un ir astotā. "Super Nova" guvusi vienu punktu, bet Jūrmalas "Spartaks" bez izcīnītiem punktiem četros dueļos atrodas pēdējā, desmitajā vietā.

2022.gada virslīgā spēlē desmit komandas. Virslīgas čempionātā pagājušajā sezonā pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē triumfēja RFS, otrajā vietā ierindojās "Valmiera", bet bronzas godalgas izcīnīja "Liepāja". Tikmēr iepriekšējo trīs sezonu čempionvienība "Riga" ieņēma ceturto vietu.

"Optibet" Nākotnes līgā aizvadītajā sezonā pirmās trīs vietas ieņēma "Auda", "Tukums 2000"/TSS un "Super Nova" komandas, pievienojoties virslīgas klubiem.

Plānots spēles aizvadīt četros apļos no 11. marta līdz 13. novembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!