Foto: F64

Latvijas čempione futbolā "Riga" papildinājusi sastāvu ar Marokas pussargu Karimi Lukili, kamēr Vladimirs Kamešs izgājis rehabilitāciju un atgriežas komandā, informē klubs.

"Riga" parakstījusi līgumu ar 24 gadus veco Marokas pussargu, kurš iepriekšējā sezonā Nīderlandes pēc spēka otrajā līgā guva deviņus vārtus.

Lukili, kurš ir dzimis 1997. gada 28. aprīlī Nīderlandes pilsētā Hāgā, var spēlēt kreisās malas un uzbrūkošā pussarga pozīcijā. Profesionālā futbolista karjeru viņš uzsāka 2016. gadā, pārstāvot "Utrecht" otro vienību Nīderlandes pirmajā līgā, kas pēc spēka ir otrā valstī.

"Utrecht II" komandā Lukili spēlēja divas sezonas, 2017./2018. gada sezonā aizvadot 31 spēli, gūstot divus vārtus un trīs reizes rezultatīvi piespēlējot.

Nākamo sezonu viņš aizvadīja Marokas vienībā Osimas "Chabab Rif".

2019./2020. gada sezonā pussargs atgriezās Nīderlandē, spēlējot pēc spēka trešajā līgā Roterdamas "Sparta" U-21 komandā un 15 spēlēs gūstot piecus vārtus un piecreiz rezultatīvi piespēlējot.

Iepriekšējo sezonu Lukili pavadīja Helmondas "Sport" komandā Nīderlandes pēc spēka otrajā līgā. 37 spēlēs pussargs guva deviņus vārtus un četrreiz rezultatīvi piespēlēja.

"Kamešs noslēdzis rehabilitāciju Slovēnijā un atgriežas Rīgā. Gaidām Viņu atpakaļ laukumā," vēsta ieraksts kluba "Twitter" vietnē.

Jau ziņots, ka jūnija vidū Kamešam Slovēnijā veiksmīgi tika veikta ceļgala operācija pēc savainojuma gūšanas Latvijas izlases treniņnometnē.

Jau ziņots, ka piektdien klubs paziņoja par sastāva papildināšanu ar Latvijas izlases pussargu Alekseju Saveļjevu un ukraiņu pussargu Juriju Vakulko.

"Riga" virslīgas kopvērtējuma tabulā ieņem otro vietu, no līderes RFS atpaliekot par diviem punktiem, taču sīvākie konkurenti no galvaspilsētas aizvadījuši par diviem mačiem mazāk. Uz starptautiskās skatuves "Riga" sezonu turpinās UEFA Konferences līgas kvalifikācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!