"Riga" futbolist sestdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 31. kārtas mačā guva panākumu un turnīra tabulā pietuvojās līderei "Valmierai".

"Riga" viesu lomā ar rezultātu 3:1 (3:0) uzvarēja Jūrmalas "Spartaku".

Rīdzinieki izvirzījās vadībā jau 11.minūtē, kad vārtus guva futbola virslīgas septembra mēneša labākais spēlētājs Marselo Toress, bet 23.minūtē pārsvaru dubultoja Hrvoje Babecs. 38.minūtē trešos vārtus "Riga" labā guva Duglass Aurēliu.

Atlikušajā spēles daļā "Riga" vārtus vairs neguva, taču vienu bumbu rīdzinieku vārtos 58.minūtē raidīja Oļegs Laizāns.

Visās trīs iepriekšējās abu komandu šīs sezonas cīņās uzvaru bija izcīnījusi "Riga" (3:0, 4:0, 2:1).

Sestdien vēl "Tukums 2000"/"Telms" spēkosies ar "Super Nova", bet svētdien savā starpā tiksies "Auda" un RFS, "Metta" un "Valmiera", kā arī "Daugavpils" un "Liepāja".

Turnīra tabulas galvgalī pēc 30 mačiem ar 71 punktu ir "Valmiera", 69 punkti 31 spēlē ir "Riga" un 66 punkti RFS futbolistiem. Ceturtā ar 57 punktiem ir "Liepāja", piektā ir "Auda" ar 47 punktiem, sestā - "Tukums 2000"/"Telms" komanda, kurai ir 33 punkti, kamēr "Daugavpils" ar 29 punktiem ir septītā. 21 punkts ir "Metta", bet pa 18 punktiem - Jūrmalas "Spartakam" un "Super Nova".

2022.gada virslīgā spēlē desmit komandas. Virslīgas čempionātā pagājušajā sezonā pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē triumfēja RFS, otrajā vietā ierindojās "Valmiera", bet bronzas godalgas izcīnīja "Liepāja". Tikmēr iepriekšējo trīs sezonu čempionvienība "Riga" ieņēma ceturto vietu.

"Optibet" Nākotnes līgā aizvadītajā sezonā pirmās trīs vietas ieņēma "Auda", "Tukums 2000"/TSS un "Super Nova" komandas, pievienojoties virslīgas klubiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!