Foto: SynotTip Virslīga

Latvijas futbola klubs "Riga" pastiprinājis sastāvu ar Peru centra aizsargu Gustavo Dulanto, kurš iepriekšējā sezonā spēlēja UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā.

Iepriekšējos divus gadus 27 gadus vecais Dulanto pārstāvēja Moldovas klubu Tiraspoles "Sheriff".

Peruietis kļuva par divkārtēju Moldovas čempionu un uzvarēja arī valsts kausa izcīņā un Superkausā. Iepriekšējā sezonā Dulanto ar "Sheriff" sasniedza UEFA Čempionu līgas grupu turnīru. Aizsargs bija komandas kapteinis, nospēlēja visas sešas spēles, tostarp piedaloties 2:1 uzvarā pret Čempionu līgas uzvarētāju Madrides "Real".

Pirms tam Dulanto vienu sezonu spēlēja Portugāles augstākās līgas klubā "Boavista". Pirmajā sezonā Portugālē viņš nospēlēja desmit spēles un iesita divus vārtus, bet otrajā laukumā neizgāja un turnīra vidū abas puses pārtrauca sadarbību.

Pirmās sezonas profesionālā futbolista karjerā "Academia Frama" audzēknis Dulanto spēlēja Peru augstākajā līgā tādās komandās kā "Universitario", "Cajamarca" un "Cusco". Peru spēcīgākajā čempionātā viņš piedalījās 96 spēlēs un guva 11 vārtus.

"Riga" virslīgas turnīra tabulā ieņem trešo vietu, savukārt UEFA Konferences līgā rīdzinieki sasnieguši kvalifikācijas otro kārtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!