"Riga" futbolisti sestdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 13. kārtas spēlē Rīgā svinēja uzvaru izbraukuma mačā, līdz četriem punktiem samazinot atstarpi līdz vadošo komandu trijniekam.

"Riga" izbraukuma spēlē, kas notika Rīgā, ar rezultātu 4:0 (3:0) pārspēja "Spartaks" komandu.

Rezultātu jau septītajā minūtē atklāja "Riga" spēlētājs Žozelfo Bārnss, kurš ar slīpu sitienu, ieskrienot soda laukumā pa labo pusi, raidīja bumbu vārtu kreisajā apakšējā stūrī – rezultāts 1:0.

Triju minūšu laikā puslaika nogalē viesi panāca 3:0. Vispirms pēc Vladimira Kameša piespēles pa gaisu no labās laukuma malas Bārnss guva savus otros vārtus mačā, ar galvu raidot bumbu vārtu labajā stūrī..

Trīs minūtes vēlāk pēc stūra sitiena izspēles no kreisās puses, mājinieku vārtsargs Dāvis Viljams Veisbuks pirmo sitienu ar galvu atvairīja, taču pirmais pie atsistās bumbas bija Jurijs Kendišs, gūstot savus ceturtos vārtus čempionātā.

Spēles 80. minūtē rezultāts tapa 4:0. Oleksandrs Filipovs iespēlēja bumbu brīvā vieta soda laukumā, kur Gabriels Ramoss ar māņu kustību noguldīja mājinieku aizsargu un ar spēcīgu sitienu raidīja bumbu vārtu labajā apakšējā stūrī.

Dienas pēdējā spēlē "Tukums 2000"/"Telms" komanda savā laukumā spēlēja 1:1 (0:1) ar Salaspils "Super Nova".

Vadībā viesi izvirzījās jau otrajā minūtē, Kristeram Danielam Lībekam ievirzot bumbu savos vārtos. Tomēr arī kopumā labāki pirmajā puslaikā laukumā bija Salaspils futbolisti.

Izlīdzinājumu pēc brīvsitiena izspēles no laukuma labās malas panāca Ibraima Sovs, kurš pirms vārtsarga laukuma līnijas uzlēca visaugstāk un raidīja bumbu vārtu labajā stūrī, panākot 1:1.

Spēles 90. minūtē bumba vēlreiz ielidoja mājinieku vārtos, taču Markuss Kruglaužs, kurš laukumā nāca 53. minūtē, pēc Ingara Stugļa piespēles pretinieku soda laukumā bija aizmugurē, un viņa sitiens ar galvu vārtu labajā stūrī netika ieskaitīts.

Tukumnieki sešu zaudējumu sēriju aizvadītajā kārtā pārtrauca, ar 2:1 pārspējot "Auda". Savukārt virslīgas debitante Salaspils komanda pirms 13. kārtas spēlēm bija viena no divām vienībām, kura šosezon vēl nebija uzvarējusi, pēdējās piecās spēlēs piedzīvojot zaudējumus. Pēdējā kārtā ar 1:4 tika atzīts "Riga" pārākums.

Sakrāto brīdinājumu dēļ mājiniekiem nevarēja palīdzēt Ibraima Sovs, bet viesu rindās nespēlēja Ņikita Skļarenko.

Pirmā apļa mačā tukumnieki viesos uzvarēja ar 1:0.

Jau ziņots, ka kārtas pirmajā spēlē sestdien Daugavpilī "Liepājas" futbolisti ar Lukasa Villelas "hat-trick" palīdzību svinēja uzvaru un turnīra tabulas galvgalī panāca RFS un "Valmieru".

Vēl divas spēles ar līdervienību tikšanos notiks svētdien, kad "Auda" uzņems RFS, bet līdere "Valmiera" viesosies pie "Metta" vienības.

Turnīra tabulas galvgalī ar 29 punktiem atrodas "Valmiera" un RFS 12 spēlēs un "Liepāja" 13 spēlēs. Aiz pirmā trijnieka ir "Riga" ar 25 punktiem 13 cīņās. Piektajā vietā ar 18 punktiem 11 cīņās ir "Auda", bet aiz tās ar 15 punktiem 13 mačos ierindojas "Daugavpils". 12 punkti 13 dueļos ir "Metta", astoņus punktus 12 cīņās sakrājis "Tukums 2000"/"Telms", četrus 13 spēlēs – "Super Nova", bet divus punktus 11 mačos – Jūrmalas "Spartaks".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!