Foto: F64
Latvijas čempionāts futbolā nav tik vājš, kā daudzi runā, pēc UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešās kārtas sasniegšanas pauda "Riga" galvenais treneris Mihails Koņevs.

Jau ziņots, ka Latvijas futbola klubs "Riga" ceturtdien UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas otrās kārtas atbildes spēlē ar 2:1 (1:1) pārspēja spēcīgo Polijas klubu Glivices "Piast", tādējādi pirmo reizi vēsturē iekļūstot šī turnīra trešajā kārtā.

Komandu pirmajā tikšanās reizē Glivices "Piast" izcīnīja uzvaru ar 3:2, tomēr ceturtdienas mača rezultāts bija pietiekams, lai rīdzinieki iekļūtu kvalifikācijas trešajā kārtā. Lai arī rezultāts divu spēļu summā bija neizšķirts, "Riga" kļuva par uzvarētāju, jo viesos spēja gūt vairāk vārtu.

"Bija ļoti smaga spēle gan mums, gan pretiniekiem. Galvenais uzdevums bija, lai komanda ticētu saviem spēkiem. Spēle Polijā parādīja, ka mums daudz kur nepaveicās un nevarējām normāla iziet uzbrukumā. Bija trīs vai četri momenti, kā arī varējām iziet vienatnē pret vārtsargu. Skatījos pretinieki pēdējo spēli Polijas čempionātā, kurā viņi dominēja un pašās beigās ielaida vārtus. Nezinu, kur ir problēma, varbūt nav uzņemta optimālā forma," stāstīja Koņevs.

"Riga" futbolisti gribējuši jau no pirmajām minūtēm spēlēt presingu, bet īsti neizdevās.

"Varbūt puiši līdz galam nenoticēja, ka tā var spēlēt. Mūsu komandas ielaistie vārti nebija loģiski, tā bija kļūda. Pētersons bija šī mača varonis. Viņš iesita neticamus vārtus un pilnībā revanšējās par neiesisto soda sitienu pret "Dundalk". Bilinskis izgāja laukumā un izšķīra mača likteni, viņš šādās situācijās jūtas ļoti komfortabli," skaidroja Koņevs.

"Esmu ļoti laimīgs par savu komandu. Galvenais ir noticēt sev, ka varam cīnīties ar jebkuru komandu. Gribētu atzīmēt, ka mūsu čempionāts nav tik vājš, kā daudzi runā," uzsvēra Koņevs.

Salīdzinot ar iepriekšējo maču, no pašmāju futbolistiem sākumsastāvā devās Pētersons. Rīgā nespēlēja pussargs Ritvars Rugins, bet uzbrucējs Denis Rakels devās uz maiņu, nevis sāka starta vienpadsmitniekā. Oļegs Laizāns iesaistījās no rezervistu soliņa, savukārt Aleksejs Višņakovs bija sākumsastāvā.

"Rugins jau Polijā spēlēja ar traumu. Viņš spēlēja neslikti, taču neatdeva pāris piespēles un zaudēja divcīņu zaudētajos vārtos. Treniņos viņam sāpēja kāja, devām pauzi. Pētersons bija atpūties un labi iekļāvās spēlē. Spēlējām ar eksperimentālu aizsardzības līniju," sastāva aprise skaidroja Koņevs.

"Rakels pastiprināja spēli un iedeva piespēli. Ja nebūtu šo vārtu, tad pāris minūtes vēlāk pārkārtotos un Elvis Stuglis ietu uzbrukumā. Vladislavs Gabovs ir gatavs spēlēt jebkurā brīdī, bet šobrīd ir liela konkurence. Rakels šobrīd nav optimālajā formā. Viņam vieglāk ir iziet uz maiņu. Viņš varēja izšķirt mača likteni Dandalkā, kur bija vairākas vārtu gūšanas iespējas," komentēja Koņevs.

"Riga" treneris jau trešdien norādīja, ka komanda aplam tiek kritizēta par deficītu uzbrukumā.

"Uzbrūkošam futbolam ir vairāki veidi – nevaram skriet ar pieciem uzbrucējiem. Viegli runāt, ja par neko nav jāatbild, bet šeit katri vārti maksā dārgi. Spēlēšana pretuzbrukumā nenozīmē to, ka esam nosēdušies," teica Koņevs.

"Riga" kvalifikācijas trešajā kārtā tiksies ar Somijas komandu Helsinku HJK, kas UEFA Čempionu līgas kvalifikācijā cieta neveiksmi pret Serbijas klubu Belgradas "Crvena Zvezda". Pirmā spēle notiks jau otrdien, turklāt tā kā "Skonto" stadions neatbilst trešās kārtas prasībām, duelis varētu notikt Daugavas stadionā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!