Foto: F64

Trīs Latvijas klubi ceturtdien aizvadīs UEFA Konferences līgas kvalifikācijas otrās kārtas atbildes spēles, un "Riga" FC un "Valmiera" FC galvenie treneri dalījās pārdomām pirms svarīgajiem dueļiem.

"Riga" pulksten 20.00 "Skonto" stadionā tiksies ar Slovākijas klubu "Ružomberok", cenšoties nosargāt pirmajā spēlē iegūto trīs vārtu pārsvaru.

"Riga" būs gatava visam

"Vietējā čempionātā veicām spēlētāju rotāciju, tāpēc spēlētājiem vajadzētu būt labā formā," teica galvenais treneris Sandro Perkovičs. "Es redzu, ka viņi ir ļoti motivēti un koncentrējušies. Es drošs, ka mēs būsim labi."

Perkovičs sagaida, ka komandas spēkosies līdzīgi kā pirmajā spēlē, taču viņš norādīja, ka pretiniekiem neizdevās izmantot labas vārtu gūšanas iespējas. "Lai arī mēs uzvarējām ar 3:0, arī viņiem bija labi momenti. Viņi trāpīja pa vārtu stabu. Mums vajadzēs demonstrēt savu labāko sniegumu, lai tiktu tālāk. Mēs būsim gatavi visam," turpināja treneris.

"Viņiem jāriskē, jo jāatspēlē trīs vārti. Tas mums dos brīvus koridorus, kurus ceru, ka izmantosim," Perkovičs prognozēja. "Iepriekšējā mačā mums bija labs komandas darbs, mūsu attieksme un noskaņošanās bija augstā līmenī. Mani kā treneri ļoti iepriecina, ka spēlējām visi par vienu. Visi atdeva visus spēkus, un balva bija šī lielā uzvara."

Perkovičs solīja, ka darīs visu, lai skatītāji "Skonto" stadionā būs apmierināti par redzēto šajā mačā.

'Valmiera' vēlas uzspiest savu spēli

"Valmiera" futbolisti pulksten 21.00 izbraukumā spēkosies ar Tetovas "Škendija" no Ziemeļmaķedonijas. Savā laukumā valmierieši piedzīvoja zaudējumu ar 1:2.

"Komanda jūtas labi. Esam ļoti labi pastrādājuši šajā laika posmā starp pirmo un otro spēli. Esam šeit atbraukuši lai uzvarētu. Tev ir jādomā kā uzvarētājam, citādāk tu nevari parādīt savu labāko spēli laukumā. Mēs esam mācījušies no rūgtās pieredzes, kas bija nedēļu atpakaļ, jo "Škendija", nevis uzvarēja, bet mēs zaudējām," pārliecināts bija "Valmiera" galvenais treneris Jurģis Kalns. "Ļoti labā noskaņojumā un pacilātām domām gatavojamies rītdienas spēlei, lai pārvarētu "Škendija" barjeru."

"Es domāju, ka, ja mēs spēsim parādīt savu labāko spēli, kuru mēs diezgan bieži spējam parādīt šajā sezonā , domāju, ka viss būs kārtībā. Protams, izbraukuma spēle, nav pierasts pie laukuma, būšot ap 10-12 tūkstoši skatītāju, kas varētu iedot papildu emocijas mūsu puišiem Lai arī viņi ir ļoti jauni, ceram, ka ar galvām viss būs kārtībā. Tas ir lielākais secinājums, kas bija jāizdara pēc pagājušās spēles, jo piedzīvojām daudz taktiskās disciplīnas kļūdu, bija nesaprotami lēmumi. Ja mēs taktiski nospēlēsim vismaz uz 70% no mūsu līmeņa un fiziski būsim dzīvīgāki kā pirmajā spēlē, visam vajadzētu būt kārtībā," Kalns turpināja.

"Valmiera" galvenais treneris nebija pārliecināts, vai savu skatītāju priekšā "Škendija" spēlēs uzbrūkošu vai aizsardzības futbolu. "Esam gatavi abiem variantiem. Domāju, ka pielāgosimies un mēģināsim viņiem likt spēlēt mūsu piedāvāto spēles stilu.

Pulskten 21.00 sāksies arī mačs, kurā "Liepāja" viesos tiksies ar slaveno Šveices klubu Bernes "Young Boys". Pirmajā mačā liepājnieki zaudēja vien ar 0:1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!