Foto: F64
Latvijas futbola klubi "Riga FC" un "Ventspils" pirmdien uzzinājuši savus iespējamos pretiniekus UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra ceturtajā kārtā.

"Riga" vienība, kas otrdien, 6. augustā uzņems Helsinku HJK trešās kārtas pirmajā spēlē, nākamajā kārtā varētu tikties ar Serbijas čempiones "Crvena Zvezda" un Dānijas spēcīgākās vienības "Kobenhavn" pāra zaudētāju.

Galvaspilsētas klubs Eiropas līgā piedalās "čempionu zarā", kur startē no UEFA Čempionu līgas izkritušās vienības. "Riga" vienība Eiropas līgai pievienojās otrajā kārtā pēc zaudējuma Īrijas klubam "Dundalk". Pateicoties izbraukumā gūtajiem vārtiem, Latvijas čempioniem derēja neizšķirts 4:4 divu spēļu summā, lai pieveiktu Glivices "Piast" komandu.

Savukārt "galvenajā zarā" startējošie ventspilnieki, pieveicot Portugāles klubu "Vitoria SC", tiktos pret Rumānijas komandu FSCB vai "Mlada Boleslav" klubu no Čehijas. Dažādu ar likumu saistītu konfliktu dēļ par FSCB kļuvusi labi zināmā Bukarestes "Steaua" komanda.

"Ventspils", kura otrajā kārtā pārliecinoši pieveica Gziras "United" no Maltas, trešo kvalifikācijas kārtu uzsāks, ceturtdien, 8. augustā Rīgā, "Daugavas" stadionā uzņemot viesus no Portugāles.

Tikmēr ļoti veiksmīgu izlozi piedzīvojusi Igaunijas vienība "Kalju", kas trešajā kārtā tiekas ar Luksemburgas čempioni "Dudelange", bet kārtu vēlāk spēlētu pret "Ararat-Armenia" un Gruzijas vienības "Saburtalo" pāra uzvarētāju.

Iekļūšanai UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā jāpārvar ceturtā kvalifikācijas turnīra kārta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!