Foto: F64

Latvijas klubs Rīgas "Daugava" savā mājaslapā paudis sašutumu par Latvijas Futbola federācijas (LFF) Apelācijas komisijas lēmumu nepiešķirt tai licenci dalībai jaunās sezonas Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionātā.

Jau vēstīts, ka LFF Apelāciju komisija pagājušajā nedēļā lēma Latvijas visu laiku titulētāko futbola klubu Rīgas "Skonto" pielaist startam virslīgā, bet "Daugavas" komandām no Rīgas un Daugavpils licences tika atteiktas. Līdz ar to nākamajā sezonā virslīgas čempionātā piedalīsies astoņas vienības, kas būs mazākais skaits kopš 2007.gada.

"Rīgas "Daugavas" vadība ir vienkārši šokēta saistībā ar LFF Apelācijas komisijas lēmumu un tās vadītāja publiskajā telpā izskanējušo komentāru. Vēlamies uzsvērt, ka esam savlaicīgi iesnieguši nepieciešamos dokumentus, uz LFF Apelāciju komisijas sēdi tika izpildīti visi punkti, ko LFF Klubu licencēšanas komisija pieņēma par pamatu licences nepiešķiršanai," teikts paziņojumā. "Rīgas "Daugavas" vadība pēc pilna LFF Apelācijas komisijas lēmuma saņemšanas 18.februārī lems par turpmāko rīcību no kluba puses."

Iepriekš LFF Apelāciju komisijas vadītājs Aivars Bergers sarunā ar aģentūru LETA pauda, ka abām "Daugavām" fiksēti būtiski pārkāpumi, lai licences nepiešķirtu.

Kā zināms, pērnajā sezonā abas "Daugavas" un "Jūrmala" regulāri tika minētas saistībā ar nelikumīgu spēļu rezultātu ietekmēšanu. "Jūrmala" pēc vairākiem punktu sodiem izkrita no virslīgas, bet LFF pārstāvji jau iepriekš netieši atklājuši, ka komandas saistībā ar aizdomām par rezultātu izslēgšanu no čempionāta ir grūti izslēgt, tāpēc tiek meklēti citi argumenti.

Pēc oficiālā ziņojuma, Rīgas "Daugavai" šobrīd nav kvalificēta galvenā trenera, kā arī viņa palīga, turklāt rīdzinieki arī nav nokārtojuši finansiālās saistības pēc līgumiem, kas noslēgti līdz 31.decembrim.
Līdz ar to gaidāmajā sezonā virslīgā startēs pašreizējā čempione "Ventspils", kā arī "Liepāja", "Jelgava", Jūrmalas "Spartaks", "Gulbene", "Metta"/"Latvijas Universitāte", "Daugavpils" un "Skonto".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!