Foto: F64

Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta 24.kārtas cīņā sestdien Rīgas "Daugava" ar rezultātu 2:1 (1:0) izbraukumā pieveica "Liepājas" vienību.

Kaut cīņu daudz aktīvāk iesāka liepājnieki, rezultātu desmitajā minūtē atklāja Rīgas "Daugavu" pārstāvošais brazīlietis Vitors Koutinju Flora, kurš savas karjeras laikā spēlējis arī "Liverpool" jaunatnes vienībā. Aizvadītajā epizodē Floras tālsitiens atsitās pret zemi un to nespēja atvairīt liepājnieku vārtsargs Artūrs Vaičulis, kas brazīlietim deva pirmos vārtus virslīgā.

Šādi noslēdzās pirmais puslaiks un arī otro cīņas daļu aktīvāk sāka Liepājas vienība, turklāt 54.minūtē nopelnīja 11 metru soda sitienu, bet Jāņa Ikaunieka raidījumu atsita pretinieku vārtsargs Jānis Krūmiņš. Kaut "Liepāja" turpināja kontrolēt cīņu, 71.minūtē Flora guva savus otros vārtus mačā, panākot jau 2:0. Kaut drīz vien Kristaps Grebis samazināja mājinieku deficītu, kaut neizšķirtu izraut viņiem neizdevās.

Līdz ar to pēdējos piecos mačos Rīgas "Daugavas" futbolisti izcīnījuši trīs panākumus un reizi cīnījušies neizšķirti, bet tāpat kopvērtējumā viņi pagaidām nespēj pakāpties augstāk par septīto vietu.

Citā spēlē Daugavpils vienība "Daugava" savā laukumā ar 2:1 (1:0) ļoti slapjos laika apstākļos pārspēja "Metta"/"Latvijas Universitāte" spēlētājus, kopvērtējumā atkal panākot trešajā vietā esošo "Jelgavu".

Spēles rezultātu jau ceturtajā minūtē atklāja Ēriks Kokins, bet otrā puslaika vidū mājiniekiem jau divu vārtu pārsvaru panāca Vladimirs Volkovs. Cīņas izskaņā "Metta"/LU rindās goda vārtus guva Romans Rožkovskis.

Līdz ar to Daugavpils klubs pārtrauca trīs neuzvarētu spēļu sēriju.

Abās iepriekšējās abu komandu cīņās šosezon "Daugava" bija uzvarējusi ar 1:0.

Savukārt Jūrmalas pilsētas derbijā sestdien "Spartaks" ar 4:1 (2:1) sagrāva turnīra pastarīti "Jūrmalu".

Rezultātu trešajā minūtē atklāja tieši jūrmalnieku spēlētājs Benito Montalvo, tomēr pašās puslaika beigās divus vārtus trīs minūšu laikā guva Ēriks Punculis, dodot jau vadību "Spartakam". Otrajā puslaikā Punculis guva vēl vienus vārtus un reizi izcēlās arī Elvis Stuglis, bet "Spartaks" tika pie panākuma ar 4:1.

Zīmīgi, ka pirms šī mača Punculis savā virslīgas karjerā bija bez gūtiem vārtiem.

"Spartaks" vienība iepriekšējā kārtā pārtrauca desmit nezaudētu spēļu sēriju. Savukārt "Jūrmala", kas šosezon saskārusies ar finansiālām problēmām un apvainojumiem spēļu sarunāšanā, šosezon tikusi tikai pie vienas uzvaras, kas 12.aprīlī tika izcīnīta pār "Metta"/LU. Kopš tā laika 20 spēlēs tagad piedzīvoti 17 zaudējumi.

Pirmajos divos šīs sezonas Jūrmalas derbijos "Spartaks" iekrāja četrus punktus.

Kā ziņots, šīs kārtas ievadā piektdien "Jelgava" ar 1:0 savā laukumā spēja uzvarēt valsts esošo čempionvienību "Ventspili", bet kopvērtējuma līdervienība "Skonto" savā laukumā ar 2:0 uzvarēja "Daugavpils" komandu.

Kā zināms, virslīgas čempionāta vadība iepriekšējā mēnesī, balstoties uz iepriekš notikušu balsojumu, izslēdza "Skonto" un "Jūrmalas" komandas no savas biedrības, tādējādi liedzot tām turpmāku dalību čempionātā. Pēdējais vārds šādos jautājumos gan pieder Latvijas Futbola federācijai (LFF), tomēr tās Disciplinārlietu komisijas sēdē nekāds lēmums netika pieņemts, federācijai aicinot virslīgas vadību atkārtoti balsot par abu klubu izslēgšanu no savas biedrības, kam pēc tam sekotu attiecīgs LFF atbildīgo institūciju lēmums.

"Skonto" un "Jūrmala" komandas virslīgas čempionāta biedru statusu zaudēja, jo nebija samaksājušas šīs sezonas dalības maksu 3000 eiro apmērā. Tiesa, pēcāk abi klubi naudu tomēr samaksāja, taču tie joprojām ir izslēgti no biedrības un nebūs tur atpakaļ tik ilgi, kamēr biedrības valde nesasauks pilnsapulci un biedri nenobalsos par uzņemšanu atpakaļ.

Abu komandu futbolisti šosezon pa vienai reizei neizmaksāto algu dēļ boikotējuši spēles, kā rezultātā klubiem tika ierakstīts tehniskais zaudējums. Vēl viena tāda atkārtota gadījuma rezultātā vienības no virslīgas tiktu izslēgtas.

"Skonto" turnīra kopvērtējuma līderpozīcijā atrodas ar 58 punktiem 24 mačos, ar 50 punktiem 23 spēlēs seko "Ventspils", bet pa 44 punktiem 24 cīņās ir "Jelgavai" un Daugavpils "Daugavai". Savukārt "Liepājas" futbolisti iekrājuši 40 punktus.

Sesto vietu ar 36 punktiem droši ieņem Jūrmalas "Spartaks", tam ar 30 punktiem seko Rīgas "Daugava", bet 16 punkti ir "Daugavpils" vienībai. Tikmēr 12 punktus iekrājusi "Metta"/LU, kurai ar septiņiem punktiem seko "Jūrmala".

Turnīrā komandas sacenšas četros apļos.

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā Latvijas virslīgā piekto reizi vēsturē triumfēja "Ventspils" komanda, aiz sevis atstājot "Skonto" un Daugavpils "Daugavu". Tikmēr vietu virslīgā zaudēja desmitās vietas ieguvēji Ilūkstes NSS, kurus šajā sezonā nomainījuši pirmās līgas uzvarētāji "Daugavpils". Savukārt pārspēlēs par vietas saglabāšanu augstākajā līgā virslīgas devītā spēcīgākā komanda "Metta"/LU uzvarēja pirmās līgas otrās vietas ieguvēju "Gulbeni".

Tikmēr pēc "Liepājas metalurga" kluba likvidēšanas šīs pilsētas pārstāvniecību čempionātā pārņēmis jaundibinātais klubs "Liepāja".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!