Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI

"Optibet" Latvijas futbola virslīgas kluba "Metta" galvenā trenera amatā atgriezies Andris Riherts, pirmdien, 27. jūnijā, paziņoja Rīgas komanda.

Kluba līdzdibinātājs un sporta direktors Riherts vadīja "Metta" galveno komandu no tās pirmssākumiem 2007. gadā, kopā ar komandu uzvarēja 2011. gada pirmās līgas čempionātā un vadīja vienību virslīgas čempionāta spēlēs līdz pat 2021. gada jūnijam. Tad Riherts pieņēma ambiciozās "Riga FC" piedāvājumu, tomēr šajā galvaspilsētas komandā noturējās vien trīs mēnešus.

Pēc Riherta aiziešanas uz "Riga FC" komandu "Metta" vadība bija uzticēta Andrejam Gluščukam, kurš amatu zaudēja pirms Jāņiem. Kopā ar Gluščuku galveno komandu atstāja arī palīgs Viktors Mazurs.

"Vispirms gribētos pateikties Andrejam un Viktoram par ļoti apjomīgo darbu, ko viņi ir veikuši - tas pavisam noteikti ir ļoti labs pamats. Bet par atgriešanos FK Metta, man tas vienmēr ir bijis liels gods. Gaidu no futbolistiem lielu vēlmi pierādīt un apliecināt savu potenciālu," "Metta" mājaslapā internetā citēts Riherts.

Riherts savu atgriešanās spēli pie FK "Metta" stūres aizvadīs jau pirmdienas vakarā, kad stadionā "Daugava" komanda uzņems FK "Auda".

Latvijas virslīgas kopvērtējumā šobrīd "Metta" ar 13 punktiem 18 spēlēs ieņem astoto vietu 10 komandu konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!