Foto: Reuters/Scanpix
Brazīliešu uzbrūkošais pussargs Ronaldinju parakstījis līgumu ar savas dzimtenes futbola komandu "Flamengo".

30 gadus vecais Ronaldinju ar "Flamengo" parakstīja līgumu līdz 2014.gada vasarai.

Kā vēsta Brazīlijas mediji, Ronaldinju alga "Flamengo" komandā būs vismaz 5,5 miljoni eiro (3,86 miljoni latu) gadā.

Ronaldinju atgriezās dzimtenē, jo cer iekļūt Brazīlijas izlases sastāvā dalībai 2014.gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā, kas risināsies tieši Brazīlijā.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā Ronaldinju priekšlaicīgi pārtrauca līgumattiecības ar Itālijas A sērijas klubu "AC Milan".

Ronaldinju toreiz atklāja, ka Itālijas vienība atklāti vilcinājās ar viņa pārdošanu citai Brazīlijas komandai "Gremio", kurā viņš septiņu gadu vecumā 1987.gadā sāka savu futbolista karjeru.

Tomēr uz "Gremio" Ronaldinju tik un tā nedevās, tā vietā izvēloties "Flamengo" piedāvājumu. Tāpat interesi par futbolistu izrādīja arī vēl viens Brazīlijas klubs "Palmeiras".

Jau vēstīts, ka cīņā par Ronaldinju nopietni iesaistījās arī Anglijas premjerlīgas klubs Blekbērnas "Rovers", kas brazīlietim bija gatavs piedāvāt 24,6 miljonu eiro (17,4 miljonu latu) vērtu trīs gadu līgumu.

"AC Milan" vienībai Ronaldinju pievienojās 2008.gadā, kad pārgāja no pazīstamā Spānijas kluba "Barcelona", tomēr pēc tam, kad Milānas komandai pievienojās Zlatans Ibrahimovičs un Robinju, Ronaldinju zaudēja vietu pamatsastāvā.

Savas karjeras laikā Ronaldinju divas reizes atzīts par gada labāko futbolistu pasaulē un 2002.gadā Brazīlijas izlases rindās kļuva par Pasaules kausa ieguvēju, bet kopā ar "Barcelona" 2006.gadā uzvarēja UEFA Čempionu līgas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!