Foto: DELFI
Leģendārais brazīliešu futbolists Ronaldo ir apstiprinājis, ka pārtrauc savu sporta karjeru, vēsta "Eurosport".

"Es gribētu turpināt, bet nevaru," izteicies 34 gadus vecais futbolists intervijā "Estado de Sao Paulo". "Prāts vēl grib spēlēt, bet organisms vairs netiek līdzi."

Ronaldo ir viens no spilgtākajiem futbola talantiem pasaulē, kura panākumu saraksts ir gan garš, gan iespaidīgs. Kopā ar Brazīlijas izlasi Ronaldo triumfēja 1994. un 2002. gada Pasaules kausa izcīņā, un ir viens no diviem futbolistiem, kuri trīsreiz saņēmuši FIFA gada labākā spēlētāja balvu; otrs ir Zinedīns Zidāns. Divreiz Ronaldo saņēmis arī Eiropas labākā futbolista balvu jeb "Zelta futbolbumbu" - pirmo reizi viņš to ieguva 1997. gadā 21 gada vecumā, otro – 2002. gadā.

Brazīlijas izlasē Ronaldu aizvadījis 97 spēles, kurās guvis 62 vārtus. 2006.gadā viņš kļuva par visu laiku rezultatīvāko Pasaules kausa finālturnīru spēlētāju, apsteidzot slaveno vācieti Gerdu Milleru. Ronaldu ir guvis 15 vārtus finālturnīros, bet Millera kontā ir 14 vārti.

2007. gadā ietekmīgais franču futbola izdevums "France Football" iekļāva viņu visu laiku labāko futbolistu izlasē, bet FIFA Ronaldo ierindoja starp 100 labākajiem pasaules futbolistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!