Foto: AP/Scanpix

Kāds Ķīnas futbola klubs piedāvājis astronomisku līgumu "Real Madrid" portugāļu zvaigznei Krištianu Ronaldu, tomēr sportista aģents to noraidījis.

"No Ķīnas bija 300 miljonu eiro piedāvājums "Real Madrid" un spēlētājam līgums par vairāk nekā 100 miljoniem eiro gadā. Tomēr nauda nav galvenais, Spānijas klubs ir viņa dzīve," ārzemju masu mediji citē Žoržs Mendešs, Ronaldu aģents.

Pagājušajā gadā Mendešs teica, ka no "kāds ir gatavs maksāt 300 miljonus", ja "Real Madrid" izlems pārdot Ronaldu. Pašam portugāļu futbolistam līgumā ar "Real Madrid" ir iekļauts punkts, kas ļauj atstāt klubu, ja kāds ir gatavs maksāt vienu miljardu eiro.

Ja Ronaldu būtu piekritis pārejai uz Ķīnas klubu, tad viņa alga pieaugtu gandrīz sešas reizes. Novembrī futbolists noslēdza jaunu līgumu ar "Real Madrid" līdz 2012. gadam un viņa alga ir 335 650 eiro nedēļā. Ķīnas piedāvājumā Ronaldu alga bija gandrīz divi miljoni eiro nedēļā.

Ķīnas futbola klubi pēdējā laikā tērē ievērojamas summas, lai pārvilinātu pasaules līmeņa futbola zvaigznes. Ceturtdien oficiāli līgumu ar Ķīnas klubu Šanhajas "Greenland Shenhua" parakstīja argentīniešu zvaigzne Karloss Tevess, kura alga būs 40 miljoni eiro gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!