Foto: AP/Scanpix

Spānijas futbola kluba Madrides "Real" portugāļu zvaigzne Krištianu Ronaldu trešdien atkārtoja UEFA Čempionu līgas rezultativitātes rekordu, bet viņa pārstāvētā komanda spēra platu soli pretim iekļūšanai pusfinālā.

Turnīra ceturtdaļfināla pirmajā spēlē "Real" savā laukumā ar 3:0 (2:0) uzvarēja pagājušās sezonas turnīra finālisti Dortmundes "Borussia" no Vācijas. Jau cīņas trešajā minūtē rezultātu atklāja velsiešu pussargs Gerets Beils, bet puslaiku vidū 2:0 panāca pussargs Isko. Ronaldu komandas trešos vārtus guva otrā puslaika ievadā.

Portugālis līdz ar to šosezon turnīrā guvis jau 14 vārtus, atkārtojot aizpērn argentīnieša Lionela Mesi uzstādīto rekordu un brazīlieša Žozē Altafīni sasniegumu 51 gadu senā pagātnē.

Madrides "Real" un "Borussia" komandas iepriekšējo reizi savā starpā tikās pērnā gada UEFA Čempionu līgas pusfinālā, kad divu spēļu summā Dortmundes vienība bija pārāka ar 4:3, kaut atbildes mačā Spānijā piekāpās ar 0:2.

"Real" futbolisti sacensību ceturtdaļfinālā iekļuvuši ceturto reizi pēc kārtas, bet Spānijas čempionātā viņi zaudējuši divās no iepriekšējām trim spēlēm, atstājot pirmo vietu kopvērtējumā. Tikmēr "Borussia" vienība piecās no savām iepriekšējām spēlēm visos turnīros cietusi divus zaudējumus.

Šajā mačā Madrides vienībai bija jāiztiek bez smagas traumas guvušajiem Hesē Rodrigesa, Alvaro Arveloas un Sami Kediras, bet "Borussia" rindās nevarēja spēlēt diskvalificētais Roberts Levandovskis, kā arī Jakubs Blaščikovskis, Marsels Šmelcers, Nevens Subotičs un Svens Benders.

Citā trešdienas ceturtdaļfināla pirmajā spēlē Francijas čempionvienība Parīzes "Saint-Germain" (PSG) savā laukumā ar 3:1 (1:1) spēja uzvarēt Anglijas komandu Londonas "Chelsea", arī jūtami pietuvojoties vietai pusfinālā.

Jau ceturtajā minūtē PSG komandu vadībā izvirzīja argentīniešu uzbrucējs Ezekvels Laveci, bet puslaika vidū neizšķirtu no 11 metru soda sitiena atzīmes atjaunoja beļģu pussargs Edens Azārs. Mirkli pirms tam soda sitienu nopelnīja brazīliešu pussargs Oskars. Savukārt cīņas 61.minūtē PSG spēja atgriezties vadībā, kad pēc Laveci centrējuma bumbu savas komandas vārtos ieraidīja viesu komandas brazīliešu aizsargs Davids Luišs, bet jau mača kompensācijas laikā 3:1 panāca argentīniešu pussargs Havjērs Pastore.

PSG komanda savā laukumā Eirokausos nav zaudējusi jau 29 spēlēs pēc kārtas, kā arī uzvarējusi pēdējās septiņās Francijas čempionāta spēlēs, kur atrodas pārliecinošā līderpozīcijā.

UEFA Čempionu līgā gan sekmīgāk allaž spēlējusi "Chelsea" komanda, kas sacensību pusfinālu pēdējās 11 sezonās sasniegusi septiņas reizes. Tomēr savā iepriekšējā cīņā Londonas vienība sestdien Anglijas premjerlīgas ietvaros ar 0:1 piekāpās citai galvaspilsētas vienībai "Crystal Palace".

PSG komandai pirms šī mača nebija traumētu vai diskvalificētu spēlētāju, bet "Chelsea" komandai bija jāiztiek bez Samuela Eto, Ešlija Koula un Frenka Lemparda.

Atbildes spēles šiem abiem pāriem norisināsies 8.aprīlī. Pusfināla pāru izloze notiks 11.aprīlī, bet turnīra fināls plānots 24.maijā Portugālē, Lisabonā.

Kā ziņots, pagājušajā sezonā turnīrā triumfēja Vācijas čempioni "Bayern", kas finālmačā ar 2:1 pārspēja citu šīs valsts komandu Dortmundes "Borussia".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!