Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Futbola zvaigzne Krištianu Ronaldu otrdien, 8. septembrī, guva savus 100. vārtus Portugāles izlases rindās, palīdzot savai valstsvienībai UEFA Nāciju līgas A līgas trešajā grupā ar 2:0 (1:0) pieveikt Zviedrijas valstsvienību.

Tādējādi Ronaldu kļuvis tikai par otro futbolistu vēsturē, kurš valstsvienības rindās spējis sasniegt 100 gūto vārtu robežu. Rekordists ar 107 goliem ir Irānas izlases bijušais spēlētājs Ali Daei, kurš savulaik 13 gadu laikā savā valstvienībā 149 mačos guva 109 vārtus. No šobrīd aktīvajiem futbolistiem šajā sarakstā otrajā vietā ir Indijas izlases futbolists Sinils Četri (72 gūtie vārti), bet trešais ir slavenais Lionels Mesi (70 gūtie vārti).

Ronaldu savus jubilejas, 100. vārtus guva pirmā puslaika izskaņā, skaisti realizējot soda sitienu. Tas tika piešķirts par Gustava Svensona pārkāpumu, par ko zviedrs saņēma savu otro brīdinājumu un sarkano kartīti.

Otrajā puslaikā Ronaldu guva savu 101. golu valstsvienības rindās, nodrošinot Portugālei uzvaru ar 2:0.

Vēl šajā grupā Francija ļoti rezultatīvā cīņā ar 4:2 (2:1) pieveica Horvātiju.

Divi mači A līgā notika arī otrajā grupā. Beļģija savās mājās nepažēloja Islandi, sagraujot pretiniekus ar 5:1 (2:1), bet Dānija savās mājās nosargāja neizšķirtu 0:0 cīņā ar futbola dzimtenes Anglijas valstsvienību.

UEFA Nāciju līgā C līgā Azerbaidžāna viesos ar 1:0 (1:0) pieveica Kipru, Armēnija ar 2:0 (1:0) sarūgtināja Igauniju, Gruzija cīnījās neizšķirti 1:1 ar Ziemeļmaķedoniju, bet Melnkalne viesos tikai ar 1:0 (0:0) uzvarēja Luksemburgu. Savukārt D līgā vienīgajā mačā Lihtenšteina viesos ar 2:0 (2:0) uzvarēja Sanmarīno.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!