Foto: AFP/Scanpix/LETA

Portugāles futbola zvaigzne Krištianu Ronaldu ceturtdien izcēlās ar četriem gūtiem Saūda Arābijas futbola čempionātā, tādējādi pārsniedzot 500 gūto vārtu robežu savā klubu karjerā.

38 gadus vecais Ronaldu guva visus četrus vārtus "Al Nassr" komandas labā un palīdzēja ar 4:0 pārspēt "Al Wehda".

Tagad viņš savā izcilajā futbolista karjerā piecu klubu sastāvos izcēlies ar 503 vārtu guvumiem. Kā zināms, viņš pārstāvējis arī Lisabonas "Sporting", Mančestras "United", Madrides "Real" un Turīnas "Juventus".

Savu rezultatīvāko sniegumu viņš demonstrēja "Real" rindās, no 2009. līdz 2018. gadam gūstot 311 vārtus. 103 vārtus Ronaldu guva "United" sastāvā, 81 precīzs sitiens viņam izdevās "Juventus" komandā, bet trīsreiz precīzs bija "Sporting" rindās.

Ronaldu vajadzēja laiku, lai ieskrietos Saūda Arābijas līgā. Viņš vispirms piedalījās pārbaudes spēlē, kurā "Al-Hilal" un "Al-Nassr" apvienotā komanda tikās ar Parīzes "Saint-Germain". Tajā Ronaldu guva divus vārtus, bet pēc tam nākamajās divās oficiālajās spēlēs palika bez vārtu guvuma. Pirmais gols Saūda Arābijas līgā viņam bija no 11 metru soda sitienu atzīmes, palīdzot komandai izraut neizšķirtu pret "Al Fateh".

"Al Nassr" kopvērtējumā ieņem pirmo vietu ar 37 punktiem 16 spēlēs, bet "Al Shabab" ar tikpat punktiem 17 spēlēs ir otrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!