Foto: AFP/Scanpix/LETA

UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla atbildes spēlē otrdien, 12. martā, ar spožu "hat trick" izcēlās portugāļu zvaigzne Krištianu Ronaldu, palīdzot "Juventus" ar 3:0 (divu spēļu summā 3:2) uzvarēt "Atletico Madrid" vienību, bet citā mačā "Manchester City" komanda ar graujošu 7:0 (divu spēļu summā 10:2) no turnīra izslēdza Gelzenkirhenes "Schalke 04".

Itāļu komanda spēli kontrolēja jau no pašas pirmās minūtes un drīz vien nogādāja bumbu pretinieku vārtos. Džordžio Kjelīni, kuram šis bija 500. mačs "Juventus" rindās, bija precīzs apjukumā pēc stūra sitiena, bet tiesnesis Bjorns Kuiperss saskatīja Krištianu Ronaldu pārkāpumu pret vārtsargu Janu Oblaku. Atkārtojums ļāva soģiem spriest, ka lēmums bijis pareizs un vārti netika ieskaitīti.

Lai gan Turīna pastāvīgi kontrolēja bumbu, pirmais "Juventus" sitiens vārtu rāmī pienāca vien spēles 27. minūtē. Tas gan uzreiz pārtapa par vārtiem. Ronaldu pēc Federiko Bernardeski centrējuma pārleca Huanfranu un raidīja bumbu garām vārtsargam pēc sitiena ar galvu - 1:0. Drīz vien dažu minūšu laikā tieši Bernardeski divreiz mudināja noelsties visu "Allianz" stadionu, vispirms izpildot bīstamu soda sitienu virs vārtu pārliktņa, bet pāris minūtes vēlāk izceļoties ar sitienu pār sevi kritienā.

Puslaika izskaņā vēlreiz uzbrukumā izcēlās Kjelīni, kura sitienu ar galvu nācās apturēt Oblakam, ar dūri pārsitot bumbu pāri vārtiem. Pirmo "Atletico" sitienu puslaikā vēl paspēja izpildīt Koke, kurš ar galvu sita mazliet pāri Vojceha Sčesnija sargātajiem vārtiem.

Turīnas līdzjutēji varēja gavilēt jau pašā otrā puslaika sākumā, Ronaldu vēlreiz pārspējot Oblaku pēc sitiena ar galvu. Slovēnijas vārtsargs šķietami situāciju spēja glābt, bet vārtu līnijas tehnoloģija izpalīdzēja tiesnešiem un vārti tika ieskaitīti. Spēle turpinājumā kļuva līdzvērtīgāka, ne vienai, ne otrai komandai neizceļoties ar pietiekami bīstamiem momentiem. Jūtams gan bija emocionālais sakāpinājums, komandas kapteinim Kjelīni vienā no epizodēm, divreiz pēc kārtas teatrāli krītot pēc pretinieka grūdiena.

Spēles 82. minūtē uzvaru divu spēļu summā varēja izraut 19 gadus vecais itālietis Moise Keans, kurš pāris minūtes iepriekš bija nomainījis Mario Mandžukiču. Keans sekmīgi aizmuka no pretinieku aizsardzības, bet raidīja bumbu mazliet garām vārtu tālajam stabam. "Juventus" pie savas noslēdzošās iespējas tika pāris minūtes vēlāk, soda laukumā tiekot nogāztam visur esošajam Bernardeski. Ronaldu iespēju neizniekoja, panāca 3:0 un noslēdza savu "hat-trick".

Tādējādi Madrides klubs tikai ceturto reizi šīs sezonas 40 spēlēs ielaida vairāk nekā trīs vārtus un nespēja nodrošināt vietu ceturtdaļfinālā pēc pirmajā spēlē izcīnītās uzvaras ar 2:0.

Savukārt Mančestrā spēli mājinieki uzsāka, krietni vairāk pieturot bumbu nekā pretinieki. Lai gan sitieni pirmā puslaika sākumā kopumā bija pamaz, Serhio Aguero parūpējās par izcilu momentu spēles 14. minūtē, trāpot pa pretinieku vārtu stabu.

Aguero gan savas nākamās iespējas izmantoja lieliski, 35. minūtē realizējot 11 metru soda sitienu, bet trīs minūtes vēlāk izceļoties pēc Rahīma Stērlinga piespēles un panākot jau 2:0.

Mančestras futbolistiem vajadzēja mazliet paciesties līdz svinībām, jo tiesneši sākotnēji vēroja epizodes atkārtojumu. Tomēr ļoti drīz vien pienāca jau kārtējie svētki, kad Lerojs Sanē spēles rezultātu padarīja nepieklājīgu - 3:0.

Otrajā puslaikā "uguņošana" turpinājās, Stērlingam pirmajam esot pie Sanē raidītas piespēles soda laukumā un gūstot Mančestras ceturtos vārtus. Bernardo Silva raidīja bumbu vārtos piekto reizi spēlē, 18 gadus vecais Fils Fodens panāca 6:0, bet Gabriels Hesuss pielika punktu - 7:0.

Mančestra sasniegusi jau desmito uzvaru pēc kārtas mājās aizvadītās spēlēs, skaitot visas sacensības kopā. Tikmēr 'Schalke 04" atlicis uztraukties par dalību Vācijas Bundeslīgā, kur komanda ieņem 14. vietu un atrodas vien četrus punktus no izkrišanas zonas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!