Foto: EPA/Scanpix/LETA

Portugāles futbola zvaigzne Krištianu Ronaldu ceturtdien pārsniedza profesionālajā karjerā 800 gūto vārtu atzīmi, sekmējot Mančestras "United" uzvaru Anglijas premjerlīgas mačā pār Londonas "Arsenal" ar rezultātu 3:2.

Spēles 52. minūtē Ronaldu izcēlās ar precīzu sitienu pēc Markusa Reršforda rezultatīvas piespēles, panākot rezultātu 2:1. Tie viņam bija 800. vārti karjerā, kļūstot par pirmo augstākā līmeņa spēlētāju ar tik lielu gūto vārtu skaitu.

Ar to viņš neapstājās, un 70. minūtē Ronaldu realizēja ar 11 metru soda sitienu, sekmējot komandas panākumu.

Lai gūtu 801 vārtus Ronaldu bija nepieciešamas 1097 spēles. 130 no šiem vārtiem viņš guva Mančestras "United" sastāvā, 450 precīzi sitieni veikti, pārstāvot Madrides "Real", bet 115 vārtus viņš sasitis Portugāles izlasē. Vēl 101 golu viņš iespēja Turīnas "Juventus" sastāvā, bet piecreiz precīzs bija Lisabonas "Sporting" rindās.

Portugāles futbola zvaigzne ir visu laiku labākais vārtu guvējs starptautiskajā futbolā, UEFA Čempionu līgā un Madrides "Real" klubā.

Čehs Jozefs Bicans laika posmā no 1931. līdz 1955. gadam 530 spēlēs guvis 805 vārtus, tomēr tur esot ieskaitīti arī neoficiālajās spēlēs izdarītie precīzie sitieni.

Brazīlijas futbola leģendas Pelē un Romario savā laikā esot guvuši pat vairāk nekā 1000 vārtus, tomēr izfiltrējot pārbaudes un starptautisko tūru spēles, viņi oficiālajos mačos gūto vārtu ziņā nav sasniegušu 800 precīzus sitienus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!