Foto: AP/Scanpix

Portugāļu superzvaigzne Krištianu Ronaldu sestdien oficiāli kļuva par Spānijas granda Madrides "Real" visu laiku rezultatīvāko futbolistu.

Sestdien notikušajā Spānijas čempionāta mačā "Real" savā laukumā ar 3:0 (2:0) apspēlēja "Levante" komandu.

Mača rezultātu 27.minūtē atklāja brazīliešu aizsargs Marselu, bet trīs minūtes vēlāk Ronaldu dubultoja mājinieku pārsvaru.

Tie Portugāles zvaigznei bija 324.vārti, spēlējot Madrides komandas kreklā, kas ļāvis pavisam oficiāli apsteigt citu šī kluba leģendu Raulu.

Plaši tika uzskatīts, ka Ronaldu jaunu "Real" rekordu uzstādījis jau pirms vairāk nekā divām nedēļām, kad UEFA Čempionu līgas mačā pret Zviedrijas klubu "Malmo" viņš guva divus vārtus. Tiesa, statistiķi steidza to labot, jo pirms četriem gadiem precīzais raidījums Spānijas čempionāta mačā pret Sansevastjanas "Real Sociedad" bija jāieraksta brazīlieša Pepes aktīvā, lai gan sākotnēji tika uzskatīts, ka vārtu iesitis Ronaldu.

Tiesa, nu pats portugālis visas pretrunas ir apklusinājis un oficiāli kļuvis par visu laiku labāko Madrides kluba vārtu guvēju.

Vēl sestdien notikušajā mačā pret "Levante" ar vārtu guvumu izcēlās arī Hesē Rodrigess.

Gūtā uzvara ļāvusi Madrides "Real" vismaz uz laiku pārņemt Spānijas čempionāta kopvērtējuma līdera godu. Karaliskā kluba kontā tagad ir 18 punkti astoņos mačos, bet par diviem punktiem atpaliek "Villareal", kam spēle rezervē. Tikmēr tālāk ar 15 punktiem septiņās cīņās seko Vigo "Celta" un "Barcelona".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!