Foto: AFP/Scanpix

Piektdien aizvadītas vairākas 2016. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēles, kurās par lielāko pārsteigumu parūpējās Fēru salu futbolisti, ar 1:0 izbraukumā pārspējot Grieķijas futbolistus, bet jaunu Eiropas čempionātu rezultativitātes rekordu, ieskaitot kvalifikācijas spēles un finālturnīrus. sasniedza Portugāles izlases uzbrucējs Krištianu Ronaldu.

Portugāle, kas spēlē I grupā, savā laukumā ar 1:0 pārspēja Armēniju. Vienīgo vārtu autors bija Ronaldu, kurš 72. minūtē spēja pārspēt vārtsargu.

29 gadus vecajam uzbrucējam tas bija 23. vārtu guvums Eiropas turnīros izlašu līmenī, pārspējot Dānijas spēlētāja Jona Dāla Tomassona un Turcijas futbolista Hakana Šukura sasniegumu, kuriem bija pa 22 vārtiem. No 23 vārtiem sešus Ronaldu guva EČ finālturnīros, bet 17 – kvalifikācijas spēlēs.

Kopumā Ronaldu izlasē aizvadīja 117 spēles, gūstot 52 vārtus.

Otrajā I grupas spēlē Dānija viesos ar 3:1 pārspēja Serbiju.

F grupas spēlēs lielāko pārsteigumu sagādāja Fēru salu futbolisti, kas ar 1:0 pārspēja Grieķiju. Ungārija ar 1:0 uzvarēja Somiju, bet Rumānija ar 2:0 - Ziemeļīriju.

D grupā Polija izbraukumā ar 4:0 sakāva Gruziju. Visus vārtus poļi guva otrajā puslaikā. Skotija ar 1:0 pārspēja Īriju, bet Vācija ar 4:0 uzvarēja Gibraltāru. Vācija trīs vārtus iesita jau pirmajā puslaikā. Pirmās divas reizes precīzi sita Tomass Millers, trešos vārtus guva Mario Gēce, bet ceturtos Gibraltārs iesita savos vārtos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!