Foto: AFP/Scanpix/LETA

Lai gan portugāļu futbola superzvaigzne Krištianu Ronaldu svētdien tika noraidīts no laukuma, viņa pārstāvētā Madrides "Real" komanda svētdien Spānijas Superkausa mačā izbraukumā ar 3:1 (0:0) pieveica savu principiālo pretinieci "Barcelona".

Pirmajā puslaikā neviena no komandām vārtus neguva, bet 50.minūtē bumbu savos vārtos raidīja "Barcelona" aizsargs Žerārs Pikē, taču teju pusstundu vēlāk slavenais argentīnietis Lionels Mesi ar 11 metru soda sitienu panāca izlīdzinājumu.

Uzvaras vārtus "Real" labā gan guva Ronaldu, kurš laukumā devās uz maiņu vien mača 58.minūtē. Viņš dueļa 80.minūtē guva viesu otros vārtus, tomēr uzreiz pēc tam saņēma dzelteno kartīti, jo emociju uzplūdā bija novilcis kreklu. Savukārt tikai pāris minūtes vēlāk portugālis tika pie otrās dzeltenās kartītes, kas viņam lika pamest laukumu un atstāt Madrides klubu mazākumā.

Otro dzelteno kartīti Ronaldu saņēma pēc tam, kad it kā pārāk viegli nokrita pretinieku soda laukumā, kā rezultātā tiesnesis viņam "plāksteri" parādīja par simulāciju. Portugāles futbolists par notikušo bija ļoti neapmierināts, turklāt pēc tam pagrūda mača soģi. Iespējams, par šādu rīcību Ronaldu saņems papildus sankcijas.

Tiesa, par spīti Ronaldu noraidījumam "Real" tik un tā pamanījās nostiprināt savu pārsvaru, jo 90.minūtē 3:1 panāca Marko Asensjo.

Šis "Barcelona" komandai bija pirmais mačs bez brazīliešu uzbrucēja Neimara, kurš par rekordsummu šovasar pārcēlās uz Francijas vienību Parīzes "Saint-Germain".

"Esmu lepns par saviem puišiem, jo pat mazākumā mēs spēlējām lieliski," pēc panākuma norādīja "Real" galvenais treneris Zinedins Zidāns.

Spānijas Superkausā uzvarētājs tiek noskaidrots divu spēļu summā, un atbildes mačs trešdien notiks Madridē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!