Foto: AFP/Scanpix/LETA

Portugāles futbolists Krištianu Ronaldu uzskata, ka viņš savu darbu Eiropas futbolā ir noslēdzis, jo viņš tur izcīnījis visas svarīgās trofejas, tāpēc nolēmis noslēgt tik unikālu līgumu ar Saūda Arābijas Profesionālās līgas klubu "Al Nassr", viņš stāstīja preses konferencē.

Otrdien Ronaldu oficiāli tika prezentēts kā "Al Nassr" komandas spēlētājs, un viņš komentēja savu pāreju uz Eiropas futbolam eksotisko čempionātu. Noslēgtais līgums būs spēkā līdz 2025. gada jūnijam. Ārvalstu mediji ziņo, ka šajā laikā Ronaldu alga sezonā sasniegs 200 miljonus ASV dolāru, kas viņu padarīs par vislabāk apmaksāto futbolistu pasaulē.

"Esmu ļoti lepns pieņemt lielāko lēmumu savā dzīvē. Eiropā mans darbs ir padarīts. Es tur uzvarēju visu, spēlēju svarīgākajos klubos Eiropā. Šis man ir jauns izaicinājum," prezentācijā 25 000 skatītāju ietilpīgajā "Mrsool Park" stadionā Rijādā teica Ronaldu.

Spānijas medijā "Marca" izskanējusi informācija, ka Ronaldu līgumā ir atruna, ka viņš uz īres tiesībām var pievienoties Anglijas klubam Ņūkāslas "United", ja tas kvalificēsies UEFA Čempionu līgai.

"Es esmu unikāls spēlētājs. Es Eiropā laboju visus rekordus. Vēlos pāris rekordus labot arī šeit," viņš teica. "Šis līgums ir unikāls, jo es esmu unikāls spēlētājs. Tas man ir normāli. Es nesatraucos par to, ko cilvēki saka. Esmu ļoti, ļoti laimīgs būt šeit. Es zinu, ka līga ir konkurētspējīga. Es redzēju vairākas spēles. Esmu gatavs turpināt spēlēt futbolu."

Ronaldu stāstīja, ka viņš esot noraidījis vairākus klubus visā pasaulē, un viņam esot bijuši piedāvājumi Eiropā, Brazīlijā, Austrālijā, ASV, Portugālē.

Ronaldu prezentācijas laikā esot valdījis patīkams satraukums, un līdzjutēji agri esot devušies uz stadionu, raksta izdevums "The Guardian".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!