Foto: DELFI.lt
Portugāles futbola izlase otrdien, 10. septembrī, Viļņā 2020. gada Eiropas čempionāta atlases B grupas spēlē ar 5:1 (1:1) sagrāva Lietuvu, četrus vārtus gūstot superzvaigznei Krištianu Ronaldu.

Jau spēles septītajā minūtē Ronaldu realizēja 11 metru soda sitienu, bet 28. minūtē Vītauts Andruškevičs izlīdzināja rezultātu. Lietuvas izlase izturēja Portugāles masīvos uzbrukumus līdz pat 62. minūtei, kad kuriozā veidā Ronaldu guva savus otros vārtus mačā. Pēc portugāļu zvaigznes sitiena bumbu atvairīja Lietuvas izlases kapteinis un vārtsargs Ernests Šetks, bet bumba pēc tam trāpīja viņam pa plecu un ielidoja vārtos.

Vēl pēc trīs minūtēm Ronaldu guva savus trešos vārtus, bet vēlreiz izcēlās 76. minūtē, sasniedzot futbola "pokeri". Kompensācijas laikā punktu Portugāles graujošajai uzvarai pielika Viljams Karvalju.

Vēl šajā B grupā Serbija viesos ar 3:1 pieveica Luksemburgu.

Citos "Euro 2020" atlases mačos A grupā otrdien Anglija ļoti rezultatīvā cīņā ar 5:3 pieveica Kosovu, kas gan pirmā guva vārtus mačā jau cīņas pirmajā minūtē. Līdz puslaika pārtraukumam angļi jau bija panākuši 5:1, bet Kosovas futbolisti divus vārtus atguva otrā puslaika sākumā.

Vēl A grupā Čehija viesos ar 3:0 sarūgtināja Melnkalni.

Savukārt H grupā par pārsteigumu parūpējās Albānija, kas savās mājās ar 4:2 pieveica Islandi. Islandieši divreiz cīņas gaitā atspēlējās, bet pēdējo vārdu mačā teica mājinieki, ar diviem goliem panākot 4:2. Vēl šajā grupā Francija bez lielām problēmām ar 3:0 pieveica Andoru, bet Turcija izbraukumā ar 4:0 apspēlēja Moldovu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!