Foto: EPA/Scanpix/LETA

Portugāles izlases un Spānijas futbola kluba "Real Madrid" uzbrucējs Krištianu Ronaldu trešo reizi pēc kārtas atzīts par gada labāko futbolistu Portugālē, paziņojusi šīs valsts Futbola federācija.

Balsojumā par "Quinas de Ouro" balvu Ronaldu apsteidza savus tautiešus Bernardu Silvu, kas pārstāv Anglijas premjerlīgas klubu "Manchester City", un Lisabonas "Sporting" vārtsargu Rui Patrisiu.

"Šī balva pienākas visiem maniem kolēģiem," apbalvošanas ceremonijā izteicās slavenais futbolists. "2017. bija izcils gads, neaizmirstams kā individuālā, tā kolektīvā ziņā. Balvu veltu arī saviem četriem bērniem, kas ir vēl viens rekords, – trīs bērni četru mēnešu laikā."

"Quinas de Ouro" balva tiek pasniegta kopš 2015. gada un visas trīs reizes to ieguvis Ronaldu.

2017. gadā Ronaldu kļuva par UEFA Čempionu līgas uzvarētāju, Spānijas čempionu, Pasaules klubu kausa uzvarētāj un Eiropas Superkausa ieguvēju. Kopumā aizvadītajās 46 spēlēs portugāļu uzbrucējs guva 42 vārtus.

Par Portugāles gada labāko futbolisti tika izvēlēta Anaa Borhesa, kas pārstāv Lisabonas "Sproting", bet gada labākā trenera balvu ieguva Francijas A sērijas futbola kluba "AC Monaco" treneris Leonardu Žardims.

Portugāles gada labākos futbolistus izvēlas treneru, spēlētāju un līdzjutēju balsojumā. Ronaldu pēdējā balsojumā saņēma 65% balsu, Patrisiu – 18%, bet Silva 17% balsu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!