Zaudējumu Vācijas bundeslīgas futbola čempionāta spēlē piektdien piedzīvoja Latvijas izlases uzbrucēja Artjoma Rudņeva pārstāvētā Hamburgas SV (HSV) komanda, kas izbraukumā ar 0:2 (0:1) piekāpās Diseldorfas "Fortuna" vienībai.

Pēc divām spēlēm pēc kārtas, kurās Rudņevs laukumā bija pavadījis pilnas 90 minūtes, šoreiz uzbrucējs maču uzsāka uz savas komandas rezervistu soliņa. Laukumā Rudņevs uz maiņu devās 74.minūtē, kad rezultāts jau bija 2:0 mājinieku labā, nespējot glābt HSV komandu no zaudējuma.

Pirmā puslaika izskaņā "Fortuna" komandu vadībā izvirzīja austrāliešu uzbrucējs Robijs Krūze, bet 63.minūtē otros vārtus guva uz maiņu nākušais uzbrucējs Štefans Reizingers.

Pēdējās četrās turnīra spēlēs HSV komanda iekrājusi četrus punktus, turklāt guvusi tikai vienus vārtus. Kopumā vienībai šis bija sestais zaudējums čempionātā.

Rudņevs šosezon HSV labā guvis trīs vārtus. Viņš ir pirmais Latvijas futbolists bundeslīgas čempionātā. Iepriekš 24 gadus vecais uzbrucējs ar Hamburgas klubu noslēdza četru gadu līgumu.

Kopvērtējumā HSV komanda ar 17 punktiem 13 spēlēs ieņem devīto vietu, bet līdervienība ar 31 punktu 12 mačos ir Minhenes "Bayern".

"Fortuna" futbolist ar 14 punktiem kopvērtējumā ieņem 13.pozīciju.

Atlikušās čempionāta 13.kārtas spēles tiks aizvadītas sestdien un svētdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!