Foto: AFP/Scanpix
Latvijas uzbrucēja Artjoma Rudņeva pārstāvētā Vācijas bundeslīgas vienība Hamburgas SV (HSV) panākusi vienošanos par japāņu labās malas aizsarga Gotoku Sakai piesaistīšanu.

Līdzšinējais "VfB Stuttgart" komandas futbolists kļūs par pirmo HSV papildinājumu šovasar, tomēr pagaidām viņš vēl nav veicis medicīniskās pārbaudes.

Pašlaik 24 gadus vecais Sakai 2012.gadā pievienojās Štutgartes komandai, kad to trenēja pašreizējais HSV galvenais treneris Bruno Labadija, tomēr vienības pašreizējā vadītāja Aleksandera Cornigera plānos viņa nav.

"Viņš ir tehniski spēcīgs un spēlē ar abām kājām," par 23 spēles Japānas izlasē aizvadījušo aizsargu paudis Labadija.

HSV komandai ir vairākus desmitus miljonu lieli parādi, un pēdējās divās sezonās tā ar grūtībām saglabāja vietu bundeslīgā, tomēr trešdien miljardieris Klauss-Mihaels Kihne paudis, ka gatavs tajā investēt papildu naudu.

"Vēlos turpināt atbalstīt HSV, tomēr jābūt skaidram konceptam," pauda Kihne. "Šonedēļ turpinu pārrunas ar kluba vadību."

Iepriekš Kihne sponsorēja vietējo līdzjutēju mīluļa Rafaela van der Vārta atgriešanos Hamburgā, kurš gan šovasar pārcēlies uz Spānijas vienību Seviljas "Real Betis". Tāpat Kihne sponsorēja Hamburgas stadionu, lai tas varētu atgriezties pie "Volksparkstadion" nosaukuma. Viņš vienībā jau ieguldījis vairāk nekā 30 miljonus eiro, kas devis 7,5% akciju.

Iepriekš tika vēstīts, ka parādu dēļ Hamburgas vienība spēlētāju skaitu vēlas samazināt no 36 līdz 24, ieskaitot arī vairāku spēcīgāko futbolistu pārdošanu.

Rudņevam līgums ar HSV ir spēkā vēl uz vienu sezonu, un spēlētājs paudis, ka vēlas palikt tās sastāvā. Kā zināms, iepriekšējā bundeslīgas sezonā Latvijas futbolists laukumā devās 22 spēlēs, tikai sešās no tām aizvadot visas 90 minūtes.

HSV komanda ir vienīgā kopš bundeslīgas izveides 1963.gadā, kas tajā nekad nav zaudējusi vietu, tomēr pēdējās divās sezonās tai nācies piedalīties pārspēlēs, lai noturētos spēcīgāko komandu saimē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!